Det ble skrevet historie på Valle søndag. 7-0 er tidenes største Vålerenga seier i Toppserien!

Se høydepunktene nederst!

Noen ganger er ikke bokstaver tilstrekkelig for å gjengi en prestasjon, og når en målløs og fortsatt måpende supporter skal melde hjem fra Valle etter damelagets største ligaseier i historien, må også tall tas i bruk.

I et år hvor de fleste må nøye oss med kortreiste attraksjoner, gleder det meg å fortelle at alt du trenger av underverker i denne verden finnes i dette laget.

• 1-0 (18) Ajara Njoya (Synne Jensen, Sherida Spitse): Hvem trenger Aleksandrias fyrlys når Ajara Njoya kan veien mot mål? Fra midtsirkelen sendes to pasninger i lengderetningen, og vår kamerunske løvinne rykker fra Klepp-forsvaret, tenner lyset og setter kursen for kampen da hun hamrer inn ledermålet via stolpen.

• 2-0 (20) Sigrid Heien Hansen (Ajara Njoya, Sigrid Heien Hansen, Sherida Spitse, Sigrid Heien Hansen):  Hvem trenger Kheopspyramiden når vi har spillere som kan spille trekant? To veggspill setter traktorjentene fra Jæren ut av spill, og vår podcastdronning viser at ho har mer enn snakketøyet i orden, og feirer ny kontrakt med å sette ballen under keeper.

• 3-0 (29) Dejana Stefanovic (Andrine Tomter):
Hvem trenger kolossen på Rhodos når en har en gigant fra Serbia? Midtbanekrigeren eier straffefeltet, vinner duellen med stopper og keeper, og ekspederer Andrine Tomters perfekte hjørnespark i mål.

• 4-0 (45) Ingibjörg Sigurdardottir (Sherida Spitse)
Hvem trenger Babylons hengende hager, når vår islending henger høyest av alle? Mens hele Jæren vokter Dejana kommer dattera til Sigurd i fart bakfra og avslutter omgangen med å nikke inn sitt fjerde mål for året.

Og hvem trenger gudebildet i Olympia, templet i Efesos og mausoleet i Halikarnassos når en har en overjordisk spiss som på egen hånd fullførte Klepps gravmæle.

Andreomgangen var Ajaras.

• 5-0 Ajara Njoya (49) (Rikke Madsen, Sherida Spitse): Rikke Madsen trengte to forsøk på å finne Ajara, og da ikke hun lyktes, hjalp Klepp-forsvaret til, og Nchout kunne bare dytte ballen over mållinja.

• 6-0 Ajara Njoya (75) (Synne Jensen, Ingibjörg Sigurdardottir): Klassisk kontringsfotball, når Synne Jensen spilles fri i bakrom. Hennes pasning går forbi keeper, og Ajara kan sette sitt åttende for sesongen i et tomt mål.

• 7-0 Ajara Njoya (78) (Celin Bizet Ildhusøy, Sherida Spitse): Spitse med 45 graderspasning til Celin Bizet, som på andre forsøk finner vår toppscorer. Et noe redusert Klepp-lag måtte konstatere at de hadde utført alle fotballens syv dødssynder, og Ajara sendte Vålerenga til den syvende himmel.

Mens lokalavisa på Jæren unnlot å kåre Klepps beste i denne kampen, hadde hele stallen vår fortjent en lignende utmerkelse, men med 4 mål og 1 målgivende går prisen til vår kameruner, som nå også har klatret øverst på toppscorerlista i Norge. Vi anbefaler hele Oslo å feire som Ajara, med Magosco på anlegget og ndole i gryta! Dette smakte!

 

Denne saken handler omA-LAGET, ,