Et sjansesløsende Vålerenga måtte ut i ekstraomganger mot Klepp. Der gjorde Synne Jensen & Co kort prosess.

I sol og oppholdsvær på Jæren tok Oslo-jentene et tidlig grep om kampen.

Allerede etter 2 minutter har Celin Bizet Ildhusøy en god mulighet, men får ikke stokket beina i avslutningsøyeblikket.

Klepp-laget var betraktelig bedre organisert foran dette oppgjøret og selv om Vålerenga hadde mye ball, uteble de største målsjansene før Synne Jensen fikk en kontring i kampens 23 minutt.

Lysluggen vinner ballen på egen halvdel og setter stor fart fremover. På 20 meter tar hun sikte og sender ballen kontant over keeper og like under krysset. Flott scoring!

Kvarteret senere fyrer kaptein Spitse en suser i tverrliggeren, men må konstatere at det «bare» står 0-1 til pause. Fortjent, og en godkjent omgang.

Passiv 2.omgang

Vålerenga åpner litt passivt og inviterer de grønnkledde inn i kampen. Aggressiviteten og pasningsspillet fra den første omgangen er borte og Hannah Seabert må ut i aksjon ved et par anledninger.

Dessverre må amerikaneren kapitulere etter 78 spilte minutter.

Etter en corner og litt klabb og babb i feltet får til slutt midstopper Vistnes hos hjemmelaget banket ballen i mål fra kloss hold. 1-1.

Klepp er nære på minutter senere, men i kampens siste 10 minutter får Vålerenga flere gode muligheter ved blant andre Jensen, Spitse og Sigurdardottir.

Avslutningene står ikke i stil til 7-0 seieren for 1,5 uke siden og det er dermed duket for ekstraomganger.

Ekstraomgangene

Spillerne og Jack Majgaard Jensen virker til å ha brukt den lille pausen godt og starter den første ekstraomgangen slik den andre omgangen ble avsluttet.

1-2 kommer en god spillvending, der Sigrid Heien Hansen finner Synne Jensen inne i boksen. Nittedals-jenta avslutter alene med keeper som får en fot på ballen, men ikke nok til at den triller over målstreken.

Rett før pause i første ekstraomgang befinner Klepps sisteskanse seg langt utenfor sekstenmeteren etter en ball i bakrom. Hun gjør retrett, men da har Heien Hansen fått ballen på 30-meter og curler den flott over keeper og punkterer kampen.

Dermed venter en kvartfinale som vil spilles onsdag 11. november.

 

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,