Vi møter Rosenborg til en for lengst utsolgt toppkamp på søndag. 

Det har vært spilleopphold i serien for oss i lang tid. Vår forrige seriekamp var i slutten av september så det er gledelig at vi endelig har muligheten til å spille om poeng igjen.

Det gjenstår fire serierunder og det er knivskarp konkurranse om de tre medaljeplassene.

Forrige onsdag tok vi oss til kvartfinale i cupen etter en meget spennende kamp mot Klepp borte. Vi trengte ekstraomganger for å få dem i kne og kunne gå av banen etter 120 minutter fotball med seier 3-1. Målene kom ved Synne Jensen, Sigrid Heien-Hansen og et selvmål.

I kvartfinalen møter vi Stabæk borte og den spilles 11. november.

Spennende serieinnspurt

I skrivende stund topper vi Toppserien med 31 poeng, Rosenborg har 30 poeng og så følger LSK Kvinner og Avaldsnes med 28 poeng.

Med 12 poeng å spille om er det helt åpent rundt hvem som spiller seg fram til seiremestertittelen.

Vi har igjen Rosenborg, LSK kvinner (1/11) og Arna Bjørnar(15/11) hjemme samt Lyn (7/11) borte. Det er de harde fakta i det vi tar i mot Rosenborg hjemme på søndag.

Mye vil nok avgjøres denne og neste serierunde. Denne serierunden møter vi som kjent Rosenborg og Lillestrøm tar i mot Avaldsnes hjemme. Neste runde møter vi LSK Kvinner og Rosenborg får besøk av Avaldsnes.

Det er fire kamper mellom topp fire på to runder!

Før Vålerenga-Rosenborg

Rosenborg har tatt syvmilssteg foran denne sesongen, og det hersker vel liten tvil om at navnebyttet fra Trondheims Ørn til Rosenborg har gjort dem godt.

De har truffet godt med forsterkningene sine og mønstrer et sterkt lag som enda ikke har tapt i årets Toppserie. De har åtte seire og seks uavgjort. Kampen vår mot dem i Trondheim i sommer endte 0-0.

Spissen Marit Clausen er delt toppscorer med Ajara Njoya (9 mål) og er utvilsomt en midtforsvaret må se opp for, sammen med Julie Blakstad og landslagsspiller Lisa Marie Karlseng Utland.

Det snakkes om at dette er kampen «ingen har råd til å tape», men slik har egentlig alle kamper vært gjennom hele sesongen.

Våre jenter har uansett stått de fleste kampene godt og har 13 seriekamper på rad uten tap, hvor laget også har holdt 0 i 6 av de siste 7 kampene!

Jalen Tompkins har holdt nullen i 6 av de siste 7 seriekampene. Foto: Sportfoto

En ting er sikkert; Det hersker liten tvil om at de 200 heldige publikummerne som får slippe inn på tribunen (det har vært utsolgt lenge) får overvære en skikkelig spennende “seriefinale” fra tribuneplass.

Trener Jack Majgaard Jensen kan velge fra en mer eller mindre skadefri tropp, der bare Maruschka Waldus er usikker, tre dager før avspark.

Slik ser du kampen

Heldigvis sender NRK kampen på hovedkanalen, så alle har mulighet til å få den med seg selv om det bare tillates 200 mennesker på stadion med plass til over 16 000.

Sett av to timer fra 16.00 på søndag og ta på deg drakta eller hent fram skjerfet. Sørg for å lage kaffe og noe godt å bite i og send varme tanker til jentene våre som skal forsøke å ta et langt steg mot seriegull. De trenger støtte fra deg selv om du ser kampen hjemme!

Jentene våre trenger og fortjener all mulig støtte de kan få, de neste fire serierundene vil avgjøre om vi kan ta vårt første og dermed historisk seriegull.

Det hadde vært noe, heia VIF!