I koronaåret 2020 har jentene spilt seg til en 2. plass i serien for 9erlag, og vi ligger for øyeblikket på  1. plass i serien for 7erlaget med én kamp igjen å spille.

Skrevet av Agron Baftiari

Vi har, som alle andre, måttet ta store hensyn dette året, og har verken fått trent så mye som vi skulle ønske eller dratt på turneringer.

Under den strengeste perioden med smittevern delte vi laget i kohorter på 4, med foreldre som trenere for hver sin kohort. Vi ble dessverre også nødt til å avlyse en planlagt treningsleir til Hamburg før seriestart, noe som var veldig leit for jentene.

I starten av sesongen i høst hadde noen spillere falt fra, og vi var vi usikre på hva slags lag vi ville klare å stille. Men heldigvis har vi fått tilførsel av flere nye spillere, og vi endte opp med to lag. Vi har differensiert lagene i seriespillet slik at vi har et godt tilbud til alle jentene på deres nivå. På trening er begge gruppene sammen.

På tross av korona-situasjonen ser vi tilbake på en meget vellykket sesong hvor jentene har hatt det skikkelig morsomt. Både med tanke på utvikling og prestasjonene i gruppa!

Trenerteam:
• Hovedtrener: Agron Baftiari
• Assistenttrener: Lars Lillehagen
• Ass.-, og Keepertrener: Morten Wickstrøm
• Spillerutvikler/trener: Per Christian Fribø
• Lagleder: Åsil Rønning
• Fysisk trener: Isabell Singer

Vi har fokus på trivsel og utvikling for alle jentene, både individuelt og som lag.

Gruppeinndeling og prøvespill

Øvet gruppe er en gjeng ambisiøse jenter, som vil noe på fotballbanen. Her har vi en treningsgruppe som helt sikkert vil prege Vålerengas førstelag når den tid kommer. Dette er vi sikre på innad i trenerteamet, og har satt oss et hårete mål om å få opp flere spillere herifra.

Mindre øvet gruppe er en utrolig fin gjeng med jenter som spiller fotball fordi det er gøy, og fordi de trives i Vålerenga. Her har vi flere som nettopp har startet og noen som har spilt et års tid.

Jentekullet 07 behøver likevel flere spillere, både erfarne og mindre erfarne. Vi i trenerteamet har ansvar for å stimulere og påvirke jenter som er i en fase hvor det er store forskjeller på fysiologisk alder. Hvis vi i for stor grad vektlegger prestasjon her og nå, så vil konsekvensen bli at vi nedprioriterer sent eller normalt utviklede spillere. Vi ønsker spillere med eierskap til egen utvikling, enten de har spilt fotball hele livet eller vurderer å starte nå.

Neste år er avhengige av påfyll av spillere på ulike nivåer for å kunne gi begge grupper et godt tilbud og vi håper å stille to lag i hver sin 11’er-serie.

Dersom du eller noen du kjenner har lyst til å prøve å spille fotball med oss, er dere hjertelig velkommen til å teste noen treningsøkter. Ta gjerne med en venninne eller en forelder på en prøvetrening. Vi kan garantere at dere vil bli tatt godt imot i denne gruppen.

Du må også selv sørge for å ordne treningstillatelse fra din nåværende klubb. Denne skal enten sportslig- eller daglig leder godkjenne. Uten treningstillatelse kan man ikke prøvespille. Kontakt: agron.baftiari@unibuss.no 

Som andre lag planlegger vi sosiale samlinger, cuper og turer for neste år også, og da har vi fokus på hele gruppen som ett lag.

Forhåpentligvis vil 2021 bli et enda mer innholdsrikt år for jentefotballen i Vålerenga!

Jenter født mellom 2002 – 2005 kan registrere seg for prøvespill her!

Denne saken handler omBARN OG UNGDOM, , ,