Vålerenga møter KÍ fra Klaksvík på Færøyene i den første kvalifiseringsrunden til Champions League. Her får du lese mer om vår motstander.

Kampen streames via direktesport.no og presenteres i samarbeid med DNB, OBOS og Coop Prix.

Skrevet av Frank Ove Hansen, Aperopet.

Under trekninga i Nyon for et par uker siden ble det klart at Vålerenga møter KÍ i første playoff-runde.

Om turneringa

På grunn av pandemien er hele Champions League-turneringa endra på kvinnesiden. 40 lag skal inn i første kvalifiseringsrunde hvor de 20 vinnerne går videre til den andre kvalifiseringsrunden. De ti vinnerne går så inn i 16-delsfinalen sammen med de 22 lagene som allerede er kvalifisert.

Vålerenga fikk plass i kvaliken etter sølvsesongen i fjor, mens LSK Kvinner går rett inn i 16-delsfinalen som serievinner. I kvalifiseringen er Vålerenga rangert som det 14. beste laget, mens Klaksvík er rangert på 27. plass.

Skulle Vålerenga gå videre, er de avhengige av at minst fire av de 13 lagene foran dem på seedingen ryker ut om vi skal bli seedet også i den neste runden.

KJØP BILLETT TIL KAMPEN HER! Dersom billetter ikke benyttes, vil det være mulig å kjøpe (begrenset antall) ved inngang 10 ved kampstart.

Herjer hjemme – sliter i Europa

Klubbens egentlige navn er Klaksvíkar Ítróttarfelag og har både herre- og kvinnelag.

Kvinnene så dagens lys i 1985 og laget vant serien for første gang i 1997. Fra 2000 til 2016 vant de serien i samtlige år (!). Etter en pause uten seriegull, vant de igjen i 2019 som gjør at de er med i årets Champions League. Til opplysning har «1. deild kvinnur» bare seks lag i 2020, mens de i fjor bare var fem lag.

Der de i 2019 endte med 10-3-3 har de i år solide 18-2-0 og er med det så klart seriemestere allerede.

Hør klubbsangen deres her.

I Europa var de med fra starten i 2001-2002, men tross den lange fartstida har de aldri kommet seg forbi det første kvalifiserende gruppespillet. Sist gang de var med, i 2017-2018-sesongen, slo de et makedonisk lag 6-1, men tapte 0-4 for et kroatisk lag og hele 0-9 for Stjarnan fra Island. Totalt står de med åtte seire, ni uavgjort og 34 tap i Champions League. Dette blir deres første møte med et norsk lag. Et Vålerenga som er med for første gang i år.

God, gammel, eldst

Samtlige spillere på KÍ er færøyske. De to nest eldste på laget er tvillingene Rannvá Andreasen og Ragna Patawary som vil være én uke unna sin 40-årsdag når de møter Vålerenga. Førstnevnte er sågar tidenes mestscorende færøyer med 551 mål på 405 kamper for KÍ. Hun har spilt i samtlige Champions League-kamper for klubben!

Den aller eldste på laget er imidlertid Malena Josephsen som er 1977-modell og da 43 år.

Hvordan disse klarer seg mot våre jenter får man altså se i onsdag kveld.

Kampen presenteres i samarbeid med DNB, Coop Prix og OBOS som stolte samarbeidspartnere av kvinnefotballen.

Les også