Vålerenga – KÍ 7-0 (3-0). Ålreit gjennomkjøring på Valle!

KÍ fra Klaksvik var første hinder for å nå Champions League-sluttspillet, og før 90 sekunder var spilt kunne vi ane hvilken vei dette gikk.

36-1 i avslutninger, 13-0 i hjørnespark og 7-0 i målprotokollen forteller sitt om at seieren var fortjent. Av plasshensyn konsentrerer vi oss mest om de syv fulltrefferne:

  • 1-0 (24) Synne Jensen (straffe): Lufta rundt KÍs mål var allerede gjennomhullet i første halvdel av kampen, men veien til det færøyske målet viste seg vanskelig å finne. Heldigvis har Rikke Nygard blitt vår. Hun er mer kjent i havområdene i vest, og staket ut kursen, satt fart og ble felt. Synne Jensen fikk gleden av å finte bort KÍs målvakt og gi Vålerenga en fortjent ledelse.
  • 2-0 (26) Ajara Njoya (Celin  Bizet Ildhusøy, Sigrid Heien Hansen): Det skulle ikke gå mange sekundene før det igjen skulle bli jubel på Valle: Sigrid Heien Hansen sendte enstikker gjennom til Celin Bizet som sendte en stikker gjennom til Ajara Njoya som stikker som en veps – med skuddfoten, på direkten, i motsatt hjørne.
  • 3-0 (27) Janni Thomsen (Synne Jensen): Synne Jensens corner lander foran første stolpe, der den danske landslagbacken, Janni Thomsen bukker pent. Ikke for å være nikkedukke, nei, men for å sende ballen i en vakker bue over 8 spillere – til 3-0.

Fotballkamp i Women’s Champions League mellom Vålerenga og Klaksvikar på Intility Arena i Oslo onsdag 4. november 2020. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

  • 4-0 (70) Ajara Njoya (Celin Bizet Ildhusøy, Andrine Tomter): Også etter hvilen holdt KÍ lenge stand, men Tine Celine Karstensen kom inn til pause, og «Tince» skulle hele omgangen drive færøyske backer til vannvidd med finter og nærteknikk. Dette skapte rom for Tomters innleggsfot. To av spissene våre kræsjer i hverandre når innlegget kom, men Kamerun havnet foran Cuba i køen om å sette inn andreomgangens første.
  • 5-0 (79): Andrine Tomter (Mia Huse, Celin Bizet Ildhusøy):  «Cubafoten» plukket opp returen fra sitt eget skudd, fant en feilvendt Mia Huse, og nå er Andrine Tomter klar for å vise at hun også har skuddbein, legger ballen til rette og hamrer kula i høyre vinkel. Drøbakjentas første nettkjenning!
  • 6-0 (81) CJ Bott (Sherida Spitse): «Tince» leker seg igjen på kant, CJ Bott plukker opp et innlegg, spiller vegg med Spitse og skyter akkurat hardt nok til at keeper ikke klarer å stoppe avslutningen. Newzealenderens første for Vålerenga.
  • 7-0 (91) Rikke Nygard (Sherida Spitse): Like før slutt skulle kampen avslutte som den begynte, med Rikke Nygard i sentrum. Bergenseren lekte gjemsel bakerst i feltet på et cornertrekk. Et lite rykk og et silkemykt one-touch-spark senere var nok til å gi vår ferskeste signering sin første skåring.

–   Vi prøvde på det samme like før. Da fikk det ikke til, men det gikk på andre forsøket. Så det var deilig! sa Nygard etter sin første fulltreffer.

Jack Majgaard Jensen var greit fornøyd med kampen.

– Jeg synes det er en fin forestilling spillerne viser i dag. Det er godkjent og vi fikk brukt den gode bredden i troppen vår.

Med 7 mål ble første hinder forsert med god margin.
Vi er klar for neste utfording og det får vi vite fredag 6. november klokka 12:00.

Denne saken handler omA-LAGET, ,