Det er hektiske dager i november. Ikke før har vi gjennomført debuten i Champions League med bravur, så er det duket for by-derby borte mot Lyn.

Skrevet av Olav Svendsrud.

Laget er i god steam om dagen og i forrige serierunde ble LSK beseiret og videre hektet av i den mye omtalte «gullkampen».

RBK gjorde vel mer eller mindre det samme med Avaldsnes, så realistisk sett er det oss og trønderne det står mellom, men i dagens VG kunne vi lese at trener Jack Majgaard Jensen og Sigrid Heien Hansen har mer fokus på de berømte arbeidsoppgavene fremfor å tenke på edelt metall.

– Jeg vet også at laget er klar over at det er tøft å møte Lyn på bortebane. Vi er veldig innstilt på at det ikke blir noen lett match og at krever det beste av oss for å knekke den nøtta, kunne Heien Hansen fortelle til VG.

Jack Majgaard Jensen følger opp.

– Vi kan ikke forutsi resultatet i andre kamper, det er ikke derfor vi er her. Vi er her for å gjøre en jobb og være best mulig forberedt på alle mulige måter.

10 vs. 11

Det omvendte oppgjøret i august ble en slitekamp etter at Maruschka Waldus ble sendt i dusjen tidlig i kampen.

Vi vant 2-0 etter scoringer av Synne Jensen og Dejana Stefanovic, men selv om statistikken er på vår side mot vestkantjentene er disse kampene alltid vanskelige.

Lyn ligger ofte dypt, er hurtige i kontringsspillet og er vanskelige å bryte gjennom. Tålmodighet og balltempo er nok en del av oppskriften til 3 nye poeng.

JJ Tompkins stod en god kamp mot Lyn sist. Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Lyns trenerduo Ole Johan Aas og Vebjørn Urdal har allerede gjort det klart at de gir seg etter årets sesong og at de er lystne på å spenne bein på VIF i vår jakt på gull. Skribenten lar det stå for deres regning.

Friskmeldt tropp

Jack Majgaard lot en del av de som har spilt mest i årets sesong hvile i onsdagens kamp mot KI, så det at vi hadde en kamp i midtuka skal ikke ha all verdens betydning når kampen settes i gang på lørdag.

Troppen er bred og mer eller mindre skadefri. Synne Jensen haltet av banen etter en liten smell onsdag, men var tilbake i trening fredag.

Trenerteamet har i hvert fall et luksusproblem når de skal plukke ut en startoppstilling og det er ikke det verste problemet man kan ha.

For eksempel synes skribenten det var gøy å se Tine Celine Karstensen levere en gnistrende god omgang mot laget fra Færøyene, og også CJ Bott og Rikke Nygaard, begge med sine første mål for Vålerenga, leverte varene.

Uansett hvem som måtte løpe ut på Kringsjå fra start: Nå er tida atter inne for å vise hvem som er best i by’n.

Det blir ikke enkelt, det blir ikke nødvendigvis vakkert, men bare ta tre poeng og gjør oss enda stoltere.

Kampen spilles på Kringsjå lørdag 7/11 kl.13.00 og kan ses med flerkameraproduksjon på Direktesport.no, som også vil ha studio og målshow fra hele Toppserierunden.

God kamp!