Lyn – Vålerenga 3-2 (0-1). Vålerenga gjorde det unødvendig spennende for seg selv i byderbyet.

– Vi kan lære mye av en slik kamp. Som lag er vi enda ikke helt vant til å være i en slik situasjon (gullkamp red.anm) med et så stort spenningsnivå. Vi har jo en kampplan, men når det oppstår forskjellige situasjoner under kampen, er det fort at man skal begynne å gjøre ting annerledes. Forhåpentligvis lærte vi ganske mye i dag, oppsummerte Jack Majgaard Jensen etter kampen.

Kampplanen fungerte derimot godt den første timen på Kringsjå.

Selv om det ikke ble skapt all verdens av muligheter, var Vålerenga det førende laget og slapp ikke til Lyn i alt for stor grad, bortsett fra et småskummelt skuddforsøk.

Et godt forsøk fikk også Marie Dølvik etter halvtimen, men fra 10 meter skjøt hun ballen over mål.

Rett før pause fikk Vålerenga en corner og Andrine Tomter spilte kort til Sherida Spitse.

Kapteinen slo så et utsøkt innlegg i boksen til en mutters alene Janni Thomsen som headet ballen enkelt ned i hjørnet. 1-0 til pause.

Straffet på overganger

I den andre omgangen kjører Vålerenga kampen fullstendig det første kvarteret. Andrine Tomter får en stor sjanse allerede to minutter ut i omgangen, men keeper Kirvill Sundfjord redder mesterlig.

Lyn er et av Toppseriens beste lag på overganger og i det 58 minutt får de en stor overgang da Lyn snapper opp en tversoverpasning på egen halvdel. Ballen havner hos Camilla Lindberg som setter fart mot mål med Ingibjørg Sigurdardottir hakk i hæl.

Islendingen treffer ballen med sin takling, men dommeren mener hun også feller Lindberg og dømmer straffe.

Den setter Lindberg i mål og det står 1-1.

Vålerenga virker litt sjokkskadet og Lyn har kommet seg inn i kampen igjen. Begge lag har sine muligheter og i det Vålerenga begynner å feste grepet om kampen igjen, så begynner dramatikken for alvor:

  • 75′: Lyn klarerer en lang ball og plutselig er Runa Lillegård i full fart på vei mot mål. Hun vender bort Ballisager og sender vertene opp i 2-1.
  • 80′. Innbytter Ajara Njoya skal bare bredside ballen i mål, men en heroisk Lyn-spiller for kastet seg inn i siste sekund og blokkert.
  • 86′. Spitse slår inn i feltet og ballen havner hos Stefanovic som hamrer ballen ned i hjørnet fra straffemerket. 2-2!
  • 88′. Rikke Madsen kommer seg løs på høyrekanten og slår et godt innlegg mot Sherida Spitse som går i bakken med en Lyn-spiller i ryggen. Hele Vålerenga roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.
  • 90′. Igjen får Runa Lillegård en motorvei å boltre seg i ute og hun driver helt inn i sekstenmeter, hvor hun så sender ballen opp i nærmeste kryss.
  • 93′. Synne Jensen får ballen på sekstenmetere og sender den lavt mot lengste Sundfjord får utrolig nok fingertuppene på den.
  • 94′. På den påfallende corneren oppstår den en spesiell situasjon. Sigurardottir header ballen tilbake i feltet mot Njoya og Stefanovic som står i kø for å få stusse ballen i mål. Njoya treffer ballen samtidig som Sundfjord treffer hun med stor kraft. Vålerenga roper igjen på straffe, men dommer dømmer angrep på keeper.

Sluttsignalet lyder i det 96′ minutt og Lyn jubler som de skulle vunnet Toppserien. Forståelig nok da de er 100% sikret Toppserie-spill i 2020.

Fotball handler om til syvende sist om å få ballen i mål, og da hjelper det ikke å peke på skuddstatistikken (på mål) som viser 4-12.

Det hjelper ei heller å skylde på kontroversielle dommersituasjoner, som flere av Vålerenga-spillerne og Jack Majgaard Jensen fikk spørsmål om av media etter kampen.

– Dommerne dømmer og det har jeg stor respekt for. Vi som trenere gjør feil, spillerne gjør feil og de gjør feil. Dette skal ikke være viktig for oss. Vi må ikke miste fokus selv om dommeren gjør feil. Sånn er spillet og det må vi lære av, og leve med, oppsummerte vår danske hovedtrener.

Blomster til Bergen

Dagens gledelige nyhet var at Sandviken holdt Rosenborg til uavgjort og 1-1 i Trondheim. Det betyr at Rosenborg har samme poengsum som oss, men vi ligger foran på målforskjell med 6+ mål mer enn Rosenborg.

Avaldsnes er også tilbake i gullstriden da de slo Klepp 3-0 hjemme. De ligger et poeng bak.

Se tabell og terminliste her.

Vi møter Arna Bjønar hjemme på Intility Arena i siste seriekamp søndag 15. november kl 13:00. Med andre ord er fortsatt alt opp til oss!

Før den kampen venter det en kvartfinale mot Stabæk på Nadderud onsdag. Den vises på NRK fra kl. 20:00.

Se høydepunktene.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET, , ,