Vi ønsker Bøler velkomne inn i vårt samarbeidsprosjekt og er glade for at nok en klubb fra Oslo øst ønsker å legge til rett for #likemuligheter sammen med oss!

Marius Sigolsen, daglig leder i Bøler idrettsforening, gleder seg over den ny signerte avtalen, og har store forventninger til samarbeidet.

– Å samarbeide med Vålerenga vil gi oss tilgang til kompetanse og muligheter. Det er mye arbeid som ligger foran oss og vi ser frem til å utvikle jentefotballen i klubben sammen. Bøler IF Fotball ønsker å satse på jentene!

Utviklingsleder i Vålerenga Fotball, Monica Knudsen, er glad for å få Bøler med i samarbeidet.

– Bøler er en tradisjonsrik klubb; jeg er selv så gammel at jeg har spilt Toppseriekamper mot Bøler på Haraløkka. At Bøler nå ønsker å ta enda mer tak i jentesatsningen sin, øke fokus på spillerutviklingen og igjen etablere et dame seniorlag er veldig positivt. Vi trenger mange gode miljøer for jentene, og vi trenger at flere klubber i Oslo rekrutterer flere jenter, og ikke minst holder dem i gang helt til de blir voksne.

– Her gjør Bøler allerede en solid jobb, og jeg ser frem til å både følge med på, og gjennom samarbeidet med VIF bidra til utviklingen videre.

Bølers daglige leder håper samarbeidet vil bidra til å kunne begeistre jentene i klubben.

– Erfaringene og kompetansen som VIF besitter vil kunne utvikle spillere, trenere og ledere i vår klubb. Å utvikle spillerne der de bor har vi troen på. I Oslo trenger vi flere klubber med et bærekraftig tilbud til jentene, slik at det blir mange klubber i seriesystemet. Å samarbeide med en eliteklubb skal gi et fortrinn i forhold til kvaliteten i arbeidet vi skal legge ned og tilrettelegge for jentene i klubben, forklarer Sigolsen.

Bøler IF er en klubb med en stolt historie for kvinnefotball. Bøler IF ble Norgesmester i 1981, og var da et av landets beste seniorlag, men rykket ned fra den øverste divisjonen i 1997.

Nå er målet å på nytt etablere et seniorlag for kvinner, og klubben har arbeidet langsiktig med det sportslige arbeidet og ser nå at ungdomstrinnene er bærekraftige, slik at man om kort tid igjen kan stille med et seniorlag for damer. Bøler ønsker å etablere seg som en solid klubb for fotballspillende jenter, og samarbeidet med VIF vil spille en viktig rolle i dette arbeidet.