Torsdag kl. 12:00 er det duket for den avgjørende playoff-kampen mot FC Gintra Universitetas.

Vinner av denne kampen vil være klare for det offisielle Champions League-sluttspillet, som begynner med 16-delsfinale (over to kamper) i desember.

Vålerenga har kjøpt streamingrettighetene til kampen som vil bli vist på vår YouTube-kanal og har i den anledning lansert «hjemmekontor-billetten». 

Bli med å heie jentene frem fra hjemmekontoret!

– God kvalitet

FC Gintra eller Gintra–Universitetas, er en litauisk kvinnefotballklubb fra byen Šiauliai, som er Litauens fjerde største by. Klubben spiller i den litauiske kvinnelige eliteserien, A lyga, som de har vunnet hele 19 ganger siden klubben ble etablert i 1999.

De spiller sine hjemmekamper i Champions League på Telšiai Town Central. Der vant de 4-0 over Slovan Bratislava som var deres motstander i den første playoffrunden.

Den kampen har Jack Majgaard Jensen sett i ettertid og han har følgende å si om torsdagens motstander.

– Det er alltid litt vanskelig å si noe om nivået på et lag man kun har sett på en skjerm, men det er ikke tvil om at Gintra har god kvalitet i sitt lag. Selv om deres hjemlige liga ikke er all verden, står nok ikke dette laget tilbake for nivået i Toppserien. Uansett må vi fokusere på vårt eget spill og egne ferdigheter, og har som vanlig en innstilling om at vi går på banen for å vinne. Jentene har trent og hvilt godt ettersom kampen på søndag ble utsatt, forteller vår danske hovedtrener.

FC Gintra har flere «importspillere» fra blant annet Zimbawe, USA, Jamaica, Serbia, Slovenia, Finland, Latvia og Canada.

Flere av de hjemlige spillerne er på sin side å finne på Litauens landslag. Deriblant 17-årige Rimantė Jonušaitė som har imponerende 49 mål på 22 kamper. Ikke overraskende har hun derfor nylig blitt kåret til FC Gintras mest verdifulle spiller.

Laget har god erfaring med kvalifiseringsspill til Champions League og har vært i 16-delsfinale to ganger. I 17/18-utgaven avanserte de til 8-delsfinalen og møtte Barcelona. Der ble spanjolene fort sterke og vant 9-0 over to kamper.

Vålerenga slo på sin side ut færøyske KÍ 7-0 hjemme på Intility Arena. Dermed blir dette den første offisielle kampen utenfor Norges grenser gjennom tidene for damelagets del.

UEFA-protokoll

For den nysgjerrige som lurer på hvordan reisen til Litauen gjennomføres, kan vi fortelle at smittevernsreglementet overholdes med henhold til UEFA-protokollen.

Mandag ble støtteapparatet og alle spillerne testet for covid-19, og samme dag kom svaret om at alle i reisefølget var negative. Det betyr at det var en slagkraftig tropp som ble busset av HMK til Gardermoen tidlig onsdag morgen, for og så ta plass i det chartrede flyet som de eneste passasjerene.

Etter å ha landet i den Litauiske kystbyen Palanga, går ferden videre i desinfisert buss som kjører direkte til hotellet, der vi er de eneste overnattingsgjestene fra onsdag til torsdag.

Onsdag ettermiddag gjennomføres det en lett trening, før kampen sparkes i gang 12:00 norsk tid torsdag.  Etter kampen venter en middag på hotellet før kursen settes hjem mot Norge.

Tilbake på Gardermoen vil samtlige i reisefølget testes og vil være i karantene inntil et prøvesvar er klart (forventes fredag morgen).

PS! Søndag spiller vi NM-semifinale hjemme mot Avaldsnes. Kjøp billetter her!

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,