Vålerenga og Ajax har blitt enige om en overgang for Sherida Spitse fra 2021.

Den Nederlandske storklubben Ajax blir neste stoppested for vår kaptein og midtbanebauta Sherida Spitse.

Sherida, neste sesong spiller du i Ajax, kan du fortelle litt om bakgrunnen for det valget?

– Selvfølgelig! Det begynte først og fremst med koronautbruddet. Jeg hadde akkurat spilt kamp med landslaget og da «lockdown» i Europa kom, ble Jolien (Sheridas kone red.anm) og jeg værende i Nederland med våre to barn. Så lenge har jeg aldri vært hjemme med familien i vårt eget hus, og det ga en god følelse. Vi dro tilbake til Norge og da vi skulle tilbake en tur til Nederland igjen, sa min sønn Jens «Jeg er så glad fordi vi skal til Nederland». Det påvirket meg mye, forteller en åpenhjertig Sherida før hun fortsetter.

– Så da måtte jeg stille meg spørsmålet: Er jeg og min familie 100% fornøyde med tilværelsen? Svaret ga seg selv og jeg tok kontakt med Eli (sportssjef) og fortalte om situasjonen. Hun var utrolig forståelsesfull, men ville at jeg skulle fullføre ut sesongen ettersom jeg hadde kontrakt i to år. Det både forstod og aksepterte jeg, men det er ikke til å stikke under en stol at det har vært tøft nå som Jolien og barna har bodd i Nederland hele høsten. Derfor er jeg veldig glad for at Vålerenga til slutt ble enig med Ajax om en overgang.

Du har nå hatt tre år her i klubben, hvilke minner vil du ta med deg?

– Klubbens ambisjoner trigget veldig da de hentet meg. Jeg liker slike «utviklingsprosjekter». Etter en litt svak førstesesong, ble vi nummer to i fjor og nå i år er vi fortsatt med i «racet» på alle områder. Det er en utvikling jeg er veldig stolt over å ha vært med på, sammen med klubben. I tillegg har jeg hatt mange fine øyeblikk på banen og i garderoben med tidligere og nåværende lagvenninner jeg setter veldig pris på.

Sherida Spitse ser tilbake på flere gode minner med klubben. Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Du skal jo uansett fullføre sesongen her, hva tenker du nå inn mot disse viktige kampene?

– Jeg skal definitivt være med på å fullføre sesongen, og fullføre med stil sammen med resten av laget! Jeg skal gi alt – som jeg alltid gjør. Og jo viktigere kampen er, jo mer liker jeg det. Så det er bare å la det komme! Forhåpentligvis kan det ende med trofeer til glede for laget og min familie, avslutter en heltent Sherida Spitse.

BILLETTER: Se Sherida og resten av gjengen i semifinalen mot Avaldsnes på søndag!

Etterlater seg et stort fotavtrykk

Sportssjef Eli Landsem er den som har hatt tettest dialog med Spitse og er full av lovord om kapteinen.

– Vi har jo vært klar over situasjonen siden i sommer og vet at familien er det viktigste for Sherida. Familietilværelsen skal ikke vi være noe hinder for, så vi er glade for at hun ville fullføre 2020 hos oss. Sherida har gitt utrolig mye til klubben på flere plan. Hun er profesjonell i all sin tilnærming og har betydd mye i den oppbygningen til dit klubben og laget er i dag.

– Hun etterlater seg et stort fotavtrykk her. Når Sherida som kaptein og lederskikkelse drar etter sesongen vil jo det også bety at andre spillere vil kunne blomstre i hennes sted, slik at den gode utviklingen og reisen videre vil fortsette med nye fremadstormende ledertyper, oppsummerer sportssjefen.

Toppscorer, årets spiller og tittelrace

Sherida Spitse kom til Vålerenga foran 2018-sesongen som nybakt EM-vinner med Nederland sommeren 2017.

I sin første sesong ledet Spitse Vålerenga til en 6.plass og ble lagets toppscorer med 9 mål.

Hennes andre sesong i klubben ble derimot langt mer lystbetont. Vålerenga tok et historisk sølv og Spitse kronet sesongen med å bli kåret til årets spiller i Toppserien.

30-åringen har også vært en viktig brikke i 2020 og står foreløpig med to mål og fire assist i Toppserien.

Og under gårsdagens kamp mot Gintra Universitetas var Spitse involvert i hele fem av Vålerengas totalt syv mål.

Det hersker med andre ord ingen tvil om at Sherida Spitse har vært en avgjørende brikke for å ha fått laget og klubben dit den er i dag.

Men det er ikke et endelig farvel enda. Søndag står Avaldsnes på menyen og etter landslagspausen skal serien avgjøres hjemme mot Arna Bjørnar.

Deretter venter det en dobbeltkamp i Champions League før Sherida Spitses kapittel i Vålerenga er over. Så vi sier som Sherida:

– Det er bare å la det komme!

Med hensyn til søndagens semifinale, er Sherida Spitse ikke tilgjengelig for kommentarer om overgangen.

Kontaktpersoner:

Eli Landsem: 406 07 040.

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,