Selv med avansement i Champions League, er det ingen tid til verken feiring eller hvile for Vålerengas del.

Søndag kommer nemlig serietreer Avaldsnes til hovedstaden for å kjempe om en cupfinaleplass.

KJØP BILLETT HER!

Kampen går også på NRK1 med avspark 16:00.

Energiboost

Vålerenga ankom Oslo torsdag kveld etter å ha nedsablet Gintra Universitetas 0-7 i Champions League playoffens 2.runde. Fredag formiddag kom svaret om at samtlige i reisefølget hadde avlagt negativ covid-19 test og dermed kan semifinalen gå som planlagt.

Venstreback Andrine Tomter tror laget vil ta med seg den gode følelsen fra kampen i Litauen inn mot semifinalen.

– Det gir jo helt klart en energiboost å komme seg videre i Champions League, så jeg tror det ikke skal ha for mye å si at det allerede er kamp igjen på søndag, forteller Tomter som også har spilt for Avaldsnes tidligere.

25-åring spår at det blir kamp til døra om finalebilletten.

– Avaldsnes er jo helt klart et godt lag. Det har de bevist i år, men det har vi også gjort, så jeg tror både tilskuere og TV-seere kan forvente en tett og spennende kamp.

Avaldsnes Olaug Tveiten tror derimot at de møter et sliten Vålerenga-lag.

– Forhåpentligvis vil kampen og reisen til Vålerenga sitte godt i beina så de er ekstra slitne til søndag, sier Olaug Tvedten til toppserien.no.

Tidligere oppgjør

Vi har møtt Avaldsnes 22 ganger i serie- og cupspill og det er bortelaget som foreløpig har statistikken på sin side.  Vålerenga står med 6 seire, 3 uavgjorte og 13 tap.

De siste årene har Oslo-laget hatt et godt grep om Haugalendingene som ikke har vunnet mot oss siden cupfinalen i 2017. Sist gang lagene møttes endte det 0-0 på Karmøy. Hjemme i Oslo vant Vålerenga 2-1 etter at Ajara Njoya avgjorde kampen like før slutt.

Lagene møttes også under fjorårets NM. Da var det kvartfinale og Vålerenga tok seg videre med en 3-0 seier.

Denne saken handler omA-LAGET, , ,