Vålerenga – Avaldsens 4-0 (3-0). Tre raske mål på sju minutter i den første omgangen sendte Vålerenga til cupfinalen.

Se høydepunkter nederst i saken.

– Vi er i flytsonen om dagen. Jeg synes vi åpner litt svakt, men etter det første målet kontrollerer vi kampen og vinner fortjent, forteller Sherida Spitse som var involvert i tre av de fire målene.

Suser i metallet

Det var Avaldsnes som kom best ut av starblokkene på Intility Arena og bortelagets Ajibade fikk en god mulighet etter allerede etter 5 minutter, men en god blokkering av Ballisager Pedersen gjorde at Hannah Seabert fikk en litt lettere jobb med å redde avslutningen.

Hjemmelaget kom så mer inn i kampen og etter 24 minutter varslet Ajara Njoya hva Avaldsnes hadde i vente.

Fra 30 meter fyrte hun av et prosjektil av et skudd mot nærmeste kryss, men ballen treffer metallet.

Tre kjappe

  • 25 minutter: Like etter Ajaras skudd er det Spitse sin tur til å teste skuddfoten. Rikke Madsen finner Ajara Njoya i boksen som skyter rett i Avaldsnes-blokka. Ballen triller så ut til Sherida Spitse som hamrer ballen inn i nettet fra 20 meter, via hanskene til keeper Victoria Essen. 1-0.
  • 30 minutter. Rikke Marie Madsen duellerer med Hanna Dahl på høyrekanten. Med sin duellkraft og hurtighet får dansken med seg ballen og slår inn i feltet, hvor ballen til slutt havner hos Synne Jensen. Uselvisk serverer Nittedals-jenta Sherida Spitse som klinisk sender ballen ned i det lengste hjørnet. 2-0.
  • 32 minutter og rollene byttes om. Med en utsøkt pasningslobb finner den Ajax-klare kapteinen Synne Jensen som har løpt seg fri på bakre stolpe. Jensen er sikker som banken og bredsider ballen enkelt i hjørnet fra fem meters hold. 3-0.

– Det var to fine mål, men jeg er egentlig mest fornøyd med pasningen jeg gir til Synne, oppsummerte Sherida Spitse etter kampen.

Sherida Spitse jubler etter dagens andre mål. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Komfortabel andre omgang

Vålerenga fortsatte i samme spor i den andre omgangen og Synne Jensens skudd var ikke langt unna å snike seg inn i det lengste hjørnet etter 48 minutter.

Tre minutter senere fant likevel ballen veien til nettmaskene.

Andrine Tomters gode corner slås hardt inn mot første stolpe og der dukker Dejana Stefanovic opp og skårer sitt niende mål for sesongen.

På 4-0 skrur Vålerenga tempoet ned og Avaldsnes virker mer eller mindre resignerte. Begge lag skaper noen halvsjanser, men til slutt ender med en komfortabel og fullt fortjent 4-0 seier til et Vålerenga-lag i flytsonen.

Håper på revansje

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen var ikke fornøyd med alle delene av kampen, men skrøt av den gode kollektive innsatsen

– Vi lykkes etter hvert bra med å finne rommene mellom Avaldsnes spillerne og så har vi spillere av bra kvalitet som avgjør kampen. Jeg synes også jentene jobber hardt for hverandre og det gjør at vi holder nullen.

Dansken liker som kjent å ta en kamp om gangen, men legger ikke skjul på at han tror laget er lystne på å revansjere fjorårets cupfinale-tap.

– Det gir jo en mulighet for å revansjere resultatet i fjor og en cupfinale er alltid noe å glede seg til, men vi har noen viktige kamper før det også. Nå skal vi bruke landslagspausen på å samle litt overskudd fysisk og mentalt, så skal vi igjen ta en kamp av gangen. Det er vi gode til.

Cupfinalen spilles søndag 13. desember. Vi kommer med billettinformasjon når dette er klart.

Les også