Fra januar 2021 er Camilla Huseby Vålerenga-spiller de to neste årene.

Huseby kommer fra en utegående kontrakt i Djurgården, hvor hun denne sesongen har vært en fast inventar i forsvarsrekka for Stockholmsklubben i OBOS Damallsvenskan.

Les hva Djurgården skriver på sine sider.

21-åringen startet sin fotballkarriere i Ås, før turen etter hvert gikk til Kolbotn og Lyn. Hun står med totalt 47 kamper i Toppserien.

Neste stopp blir Vålerenga.

– Rett og slett fordi der føles ut som det riktige steget for meg. Vålerenga kan tilby fantastiske fasiliteter og et bra opplegg med trenere og det hele. Det er en sterk spillergruppe med et miljø som virker veldig bra, og det tror jeg kan hjelpe min utvikling videre, forteller Camilla som beskriver seg selv som en ballspillende midtstopper.

– Jeg er vel en forholdsvis pasningssterk spiller som er lærevillig og opptatt av å ta nye steg. I tillegg er jeg veldig glad i å takle, ler Vålerengas nysignering.

Du har jo tidligere spilt flere år for Lyn, tror du at du vil få noen meldinger etter dette?

– Det kan nok godt hende, og det går bra. Jeg hadde tre fine år i Lyn, men nå er jeg ei Vålerenga-jente, avslutter Camilla.

(Saken fortsetter under bildet)

Camilla tilbake i Norge. Foto: Privat.

Passer til strategien

Jack Majgaard Jensen mener Huseby er en strategisk og langsiktig signering.

– Vi er glade for at det har lykkes for oss å få et stort norsk talent til klubben. Det passer godt inn i den strategi vi har lagt for fremtiden – en strategi hvor det er viktig å finne spillere som vil gjøre alt for å bli bedre og det er Camilia et godt eksempel på.

– Det passer også inn med hvordan troppen er bygget opp – hvor vi gjerne vil ha konkurranse på posisjoner, men også en tydelighet etter hvor spillerne er i deres karriere. Vi ser Camilla som en fremtid leder, men også en spiller som har sine styrker både i duellspillet og med ballen.

Velkommen til Vålerenga, Camilla!

Fakta:

  • Navn: Camilla Huseby
  • Født: 12/4/99
  • Tidligere klubber: Ås, Kolbotn, Lyn og Djurgården
  • Kontrakt: Ut 2022.
  • Landskamper/mål J15 – U23: 57/3

 

Les også