Toppserien skal avgjøres på søndag. 

Mandag ble Vålerenga kjent med at det hadde brutt ut smitte i den danske landslagstroppen, hvor Rikke Marie Madsen, Janni Thomsen og Stine Ballisager Pedersen befinner seg.

Ny test ble gjennomført mandag kveld og ingen av våre spillere er smittet, men to andre spillere i den danske troppen avla positiv test. Det betyr at vår danske-trio dessverre vil være i karantene under søndagens kamp mot Arna Bjørnar som sparkes i gang 13:00.

– Det er jo selvfølgelig synd for oss og for Rikke, Janni og Ballis, men vi har veldig respekt for coronasituasjonen og vi må  forholde oss til gjeldende regelverk, selv om det er synd at et seriemesterskap skal avgjøres under disse forutsetningene. Vi er tross alt privilegerte som får spille fotball i disse tider og ikke minst kjempe om gullet. Jentene og trenerapparatet er profesjonelle og vil ha fullt fokus på jobben som må gjøres, forteller sportssjef Eli Landsem

Om Thomsen, Madsen og Pedersen er klare til Champions League-kampen mot Brøndby torsdag 10. desember jobber vi nå med å avklare. Her har det for øvrig blitt frigjort noen flere billetter som du kan kjøpe her.

Vi ber om at media ikke kontakter de gjeldende spillerne for kommentarer av naturlige årsaker.

NFF roser Vålerenga.

– Vi har hatt en god dialog med klubbene, som har uttrykt at det kan bli vanskelig for klubbene og spillerne å utsette dette ytterligere, og for alle parter er det viktig å få fullført sesongen nå. Derfor er det besluttet at søndagens runde går som planlagt. Det er selvfølgelig synd for Vålerenga at de må klare seg uten tre av sine spillere, men jeg vil rose klubben for samarbeidsvillighet. Nå ser vi frem til en spennende serieavslutning på søndag, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

– Det er fryktelig synd for Vålerenga som har tre veldig gode spillere indisponible. I en vanskelig situasjon har vi hatt en god prosess hvor Vålerenga har vært svært løsningsorienterte og godtok beslutningen som er tatt. Nå er vi veldig glade for å kunne se frem til historiens mest spennende sesongavslutning i Toppserien på søndag, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

 

 

Denne saken handler omA-LAGET, , ,