Vålerenga Fotball ansetter Luciano Arias i rollen som fysisk trener på fulltid.

– Dette vil gi et stort løft for våre fotballspillende jenter på området fysisk trening, og vi ser frem til å kunne gi spillerne enda bedre oppfølging i den daglige treningen, forteller utviklingssjef Monica Knudsen.

Luciano vil jobbe med både A-laget og rekruttlaget, samtidig som han også vil bidra med sin kompetanse inn mot våre aldersbestemte lag gjennom fellestreninger og skolering av trenerstaben.

Luciano er opprinnelig fra Argentina, hvor han også har sin utdannelse som fotballtrener og fysisk trener fra.

Fra 2014 har han tatt videreutdanning innen fysisk trening i Frankrike, og arbeidet der i 2 år, før han kom til Norge og Vålerenga i 2018. I år har Luciano vært fysisk trener for rekruttlaget og J17, og vil i 2021 ta rollen som fysisk trener for våre to fremste lag.

Luciano ser frem til oppgaven:

– Jeg er virkelig glad for å ta steget inn i en fulltidsjobb i fotballen, det har vært mitt mål lenge, og jeg setter veldig pris på muligheten jeg nå får. Mitt mål er å bidra slik at hver enkelt spiller kan ta steg og bli den beste utgaven av seg selv, og de skal selvsagt også holde seg skadefri.

Du skal også fortsette å jobbe med de yngre spillerne, hva tenker du om det?

– For de yngre spillerne handler det om å løfte dem til et høyere nivå fysisk, slik at de kan ta steget inn på neste nivå. Med førstelagets prestasjoner de siste årene, er standarden høy og det vil kreve masse arbeid; både fra meg som trener, men ikke minst må også spillerne ta tak og gjøre jobben som skal til. Vi har gjennom denne sesongen startet arbeidet med å samle data på den enkelte spiller, og vi vil kunne bygge videre på dette inn i en ny sesong, og starte på et helt annet sted enn vi gjorde i 2020. Jeg gleder meg til å ta fatt.

Utviklingsleder Monica Knudsen og sportsjef Eli Landsem er også svært fornøyde med å få Luciano med som fysisk trener på fulltid.

– Her har hele klubben; med utvikling, ungdom og Damer-A, samarbeidet godt for å kunne lande en felles avtale. Luciano har allerede vist seg som en svært kompetent fysisk trener, og vi er sikre på at denne prioriteringen vil være med på å løfte kvaliteten på den fotballutdannelsen vi ønsker å gi våre spillere, både de yngre og de etablerte. Vi gleder oss til å ta nye steg inn i en ny sesong, sier Monica Knudsen

Denne saken handler omREKRUTT, TALENT, ,