Søndag 13.00 spilles sesongfinalen i Toppserien. Bjørnene fra Arna kommer på visitt. 

Så er den endelig her, den siste serierunden i årets sesong.

Den skulle egentlig blitt spilt søndag 15/11, men da en Arna Bjørnar-spiller ble påvist covid-19, ble kampen utsatt ettersom flere andre AB-spillere måtte i karantene.

Søndagens rammer

Klokka 13.00 søndag sparkes de fire siste kampene i årets sesong i gang. Det er tre lag som kan bli seriemester.

En mer dramatisk serieavslutning kan man vanskelig få til.

Det er helt ellevilt og som supporter føler referenten skrekkblandet fryd før denne søndagen. Den blir en minneverdig søndag for historiebøkene uansett hvordan det går til slutt. Det blir tenners gnissel eller pur eufori.

Det er ikke sikkert vi vinner serien selv om vi leder tabellen nå og vinner vår kamp. Rosenborg har like mange poeng som oss, men de har fire mål dårligere målforskjell. Det betyr at Rosenborg blir seriemester om de vinner sin kamp med mer enn fem mål mer enn vi vinner vår. Trønderne møter Klepp borte på Jæren, i utgangspunktet en tøff kamp, men Klepp har sine skadeproblemer om dagen.

Avaldsnes er den tredje gullkandidaten og skal opp mot Sandviken i Bergen.

Nok om de andre lagene. Vi må fokusere på oss selv og når det gjelder oppgjøret på Valle, så har vi møtt Arna-Bjørnar 18 ganger gjennom årenes løp og før søndagen står vi med 9 seiere, Arna Bjørnar med 7.

Forrige oppgjør gikk 1. august i Arna og der vant vi 0-3 etter to mål av Ajara Njoya og ett av Rikke Madsen.

Tilsvarende oppgjør i fjor vant vi 1-0 etter en sen scoring av Celin Bizet Ildhusøy.

Jack Majgaard Jensen har som vanlig en rolig og avbalansert inngang til kampen.

– Det handler om å gjøre det samme som hver gang. Være det laget som jobber hardest og spille vårt spill.  Gjøre det som kreves, enkelt og greit.

Riktig fokus

Som det Jack også sier, er det en helt vanlig fotballkamp jentene skal spille. De skal løpe utpå kunstgresset for å gjøre det de elsker mest hele verden – spille fotball.

Oppvarminga er som vanlig, reglene er som vanlig og gjengen på tribunen er de samme. Vi er der for å støtte jentene til seier denne gangen også.

Som de fleste har fått med seg vil kampen gå uten våre tre danske spillere.

De sitter i karantene når kampen spilles, og det betyr at tre andre spillere får starte kampen og har mulighet til å skinne såpass sterkt at de kan spille seg inn i elleveren som spiller 16-delsfinale mot Brøndby i CL på torsdag og cupfinale helgen etter.

Det ligger mye i potten for mange på søndag.

Seriegullet kan sikres, jeg tror på et fyrverkeri uten sidestykke i historien fra våre jenter.

De vil dette, de vil vinne det gullet. Jeg tror de vil vinne gullet mer enn noen av de andre lagene. 17 kamper i årets sesong har ført fram til dette magiske øyeblikket. 10 seire, fem uavgjort og to tap. Jentene har avgjørelsen i sine egne hender og kan kåres til seriemester 2020 på søndag.

For det er en helt vanlig fotballkamp.

God kamp og heia VIF!

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,