Den snakkes mye om «historiske øyeblikk» på Valle om dagen og i morgen spiller Vålerenga sin første sluttspillskamp i Champions League. Det blir også Sheridas Spitse sin siste kamp hjemme på Intility Arena. 

Av: Frank Ove Hansen

Etter 7-0 i kvalifiseringen over både færøyske KÍ og litauiske Gintra er Vålerenga klare for 16-delsfinalen mot danske Brøndby på Intility Arena torsdag klokka 18.

Om Brøndby

Brøndby har på sin side vunnet den danske serien hele 12 ganger og cupen 11 ganger. I Champions League har de vært med hver eneste sesong siden 2003!

Deres beste prestasjon kom i 2014-2015-sesongen da de røyk ut i semifinalen, mens de i fjor røyk ut i åttedelsfinalen for Glasgow City. De har møtt norsk motstand fem ganger, men har kun klart å slå ut Kolbotn i 2007. I både 2017 og 2018 røyk de ut for LSK Kvinner etter at begge kampene i Norge endte uavgjort, mens romerikingene vant begge kampene i Danmark.

Københavnsklubben fikk sine siste to seriekamper utsatt på grunn av covid-19, og tar vinterpause på andreplass på tabellen. Etter tre uker uten kamper, slo de ASA Aarhus i cupens kvartfinale for knappe tre uker siden, men har holdt formen ved å spille treningskamper.

Theresa Nilsen

Theresa Nilsen spilte i Vålerenga i 2017-sesongen og er nå fast inventar for morgendagens motstander.

I likhet med Vålerenga må også Brøndby unnvære tre av sine spillere, som ikke fikk følge med troppen på grunn av de norske karantenereglene.

Malin Sunde er Brøndbys «norske innslag» og forventes å starte i midtforsvaret til danskene. Tidligere denne uka signerte de Katrine Winnem Jørgensen fra Røa, men hun er ikke spilleklar før i januar.

Kampen er utsolgt, men du kan følge kampen hos Avisa Oslo og Direktesport!

Sheridas farvel

Søndag løftet hun pokalen som bevis på at Vålerenga er årets seriemestere, og i sin siste hjemmekamp på torsdag, leder Sherida Spitse Vålerenga-jentene ut til den aller første ordinære Champions League-kampen på Intility Arena.

Bøtteløfter Sherida Spitse. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Spitse kom til Vålerenga som nybakt europamester for Nederland, og i sin tredje sesong i klubben ledet hun Vålerenga til historiens første seriegull. Etter sesongen reiser hun hjem til Nederland og Ajax, men før det gjenstår det tre kamper: To mot Brøndby i Champions League og den siste i cupfinalen mot LSK Kvinner på søndag.

Vålerenga-jentene har aldri vunnet cupfinalen og Vålerenga som klubb har aldri klart å vinne «The Double».

Etter kampslutt vil klubben avholde en liten «hjemme-avskjedsseremoni» for Sherida. Vi håper publikum har lyst til å overvære den.

Vålerenga stiller samme tropp som mot Arna-Bjørnar, ettersom Rikke Madsen, Stine B. Pedersen og Janni Thomsen fortsatt er i karantene.

Slik spilles Vålerenga siste tre kamper i år:

Torsdag 10/12 klokka 18: Vålerenga – Brøndby (Champions League, 1. kamp)

Søndag 13/12 klokka 16: Vålerenga – LSK Kvinner (Cupfinale)

Onsdag 16/12 klokka 18: Brøndby – Vålerenga (Champions League, 2. kamp)