Ny spennende kamp med pokal og ære i potten på søndag!

Vi har sikra oss seriegullet.

Etter en spennende, intens og tett serieinnspurt kunne vi alle strekke armene i været og brøle/grine/smile/le på søndagen som var. Vi unner klubben dette seriegullet av hele vårt hjerte og vi synes jentene virkelig fortjener å være de nye dronningene på haugen i dette landet.

Vålerenga er laget som tok flest poeng, scora flest mål og slapp inn færrest bakover i løpet av en hele sesongen.

Jentene klarte det, jentene våre er best i Norge. Hurra!

Kampen om Haralds pokal

På søndag er det en annen type kamp som venter. Selveste cupfinalen på mektige Ullevaal stadion. Oss mot Lillestrøm Kvinner. En kamp avgjør alt, vinneren løfter Haralds pokal – beviset på at man er Norgesmester 2020.

Dette er vår tredje finale noensinne og tredje gangen jentene spiller seg fram til finale på fire år. De to første endte begge med tap så vi lar minnene om dem ligge i skuffen, det er årets finale alt handler om nå.

Klanen stod for beholdningen under cupfinalen i fjor. Foto: Sportfoto

Det er gøy og bra at NFF har flytta finalen fra fryktelige og mismodige Telenor Arena. Elendig kunstgress rulla ut for anledningen i en sliten gymsal er bytta ut med naturgress og landets riksanlegg for fotball. Sånn skal det være – hvert eneste år!  Cupfinalen har en stor plass i hjertet til nordmenn og da skal selvfølgelig riksanlegget huse finalen – også for jentene.

I det merkelige året 2020 kan vi altså ta the double – både serien og cupen.

På veien til Ullevaal har vi slått Klepp 3-1 borte, Stabæk 2-1 borte og Avaldsnes 4-0 hjemme.

LSK Kvinner har på sin side slått ut Lyn, Rosenborg og Sandviken – alle hjemme i hangaren på Kjeller. De har merkelig lett for å få hjemmekamp i cupen, LSK.

Oppladningen

Vi har møtt dem to ganger i årets sesong, der vi først vant 3-1 i hangaren på Kjeller før vi slo dem 4-2 og feide dem ut av medaljekampen på Intility Arena i høst. Vi noterte oss faktisk for den første borteseieren mot dem noensinne i sommer og naturligvis er det første gang vi har seks poeng og full pott mot dem i en sesong.

Det kan vi lett venne oss til, og nå er de et lag vi har godt tak på denne sesongen.

Torsdagens Champions League ble avlyst grunnet korona i Brøndby-troppen, men LSK Kvinner var i Hviterussland og slo Minsk 2-0. De har dermed et godt utgangspunkt for å ta seg videre i CL til uka.

Det er ikke lillestrømlingene spesielt opptatt av på søndag, for å vinne cupfinalen vil redde siste rest av sesongen deres. De endte på en uvanlig svak 5. plass i årets serie og vil nok gjøre alt i sin makt for å slå oss på Ullevaal på søndag.

Jeg kan garantere at de møter sterk motstand.

Alle gode ting er tre så det er på tide at våre jenter endelig kan kalle seg norgesmestere.
Jeg tror jentene har det inne, at de har klart å nullstille siden den mentale energiutløsninga det var å vinne serien forrige helg. Den gjengen her er så sterk at de klarer det fint.

Cupfinaler fortjener skikkelig ramme men restriksjonene ødelegger tribunefesten i år. Kun 200 tilskuere slippes inn og begge lag samt arrangøren NFF skal ha sine deler av kaka blir det under hundre supportere fra hvert lag. Kampen ser du på NRK 2 og NRK.no fra kl 15.30.

Så skal altså Vålerenga tilbake til Ullevaal stadion for første gang siden Intility Arena sto klar, et gledelig gjensyn når det er cupfinalen som skal spilles og det tar meg helt tilbake til 1998.

I dagevis har jeg sunget på refrenget til låta “Haralds pokal” av Brakkebandet – fire tidligere Vålerengaspillere på herresiden:

Vi reiser til Oslo vest kun en gang i året
Da er det greit
å bruke tida
til å hente Haralds pokal!

Sheridas siste

Det er Sherida Spitse sin siste kamp på norsk jord før hun reiser hjem til Nederland og det vil være en fantastisk avslutning på et vidunderlig opphold hos oss. Se for deg Sherida som strekker pokalen i været på Ullevaal som norgesmester for Vålerenga – man kan få tårer i øynene av langt mindre. La det skje.

– Det blir en spesiell kamp. Det som skjedde i fjor var ikke bra. Vi hadde ikke dagen og ingenting fungerte, men vi er et bedre lag nå og har utviklet oss det siste året. Jeg tror det blir en tøff kamp, men vi skal gi alt.

Nå kliner vi til og tar pokalen hjem. God kamp og heia VIF!