Vålerenga har signert en treårskontrakt med Amanda Andradóttir (17)!

Fem år gammel flyttet Amanda med familien fra Molde til Island og hun står med flere yngres landskamper for Saga-øya.

Etter å ha vært ettertraktet av flere klubber gikk turen til danske Fortuna Hjørring i 2019, før hun meldte overgang til FC Nordsjælland juli 2020.

Tross sin unge alder har hun fått spille flere minutter i den danske toppdivisjonen og notert seg for en nettkjenning.

Store ambisjoner

Fra januar 2021 blir hun Vålerenga-spiller.

–  Det er det riktige steget for meg nå. Jeg ønsker å trene og spille med de beste, hver eneste dag! Vålerenga har gode trenere, spillere og fasiliteter, og ikke minst store ambisjoner, og det har jeg også. Det fristet også veldig å flytte tilbake til Norge etter at jeg dro herifra som liten. Nå er jeg veldig stolt over å bli en del av Vålerenga, forteller 17-åringen som faktisk har vært innom Valle i sine tidligere år.

– Jeg har vært i Oslo og har trent med klubben to ganger før, da jeg var 13 og 14 år. Det var en veldig fin opplevelse og jeg fikk et godt inntrykk av klubben. Jeg har også sett en del kamper med de særlig nå i høst, og ser at de spiller bra fotball.

På både klubb- og landslag tar Amanda ofte en av de offensive midtbanerollene og hun legger ikke skjul  på at hun liker å være i begivenhetenes sentrum på banen.

– Jeg er en ung og sulten spiller som kommer til å jobbe hardt for klubben, og for å bli en bedre spiller. Jeg er teknisk, god med ballen, offensiv og skapende. Så sier jeg heller ikke nei takk til å slå frispark og cornere, røper Amanda.

Spennende potensial

Sportssjef Eli Landsem kan fortelle at klubben har fulgt Andradóttir over tid.

– Amanda er en ung og sulten spiller med et stort potensiale vi tror vi kan være med på å videreutvikle til å bli noe veldig bra. Vi synes det er udelt positivt at en såpass spennende spiller med norsk pass har lyst til å komme til oss.

Velkommen til Vålerenga, Amanda!

Fakta:

  • Navn: Amanda Andradóttir
  • Født: 18/12/2003 i Molde
  • Posisjon: Offensiv midtbane
  • Tidligere klubber: Knattspyrnufélagið Víkingur, Valur, Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland
  • Landskamper for Island J15-17 og har deltatt på samlinger i Norge.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET, ,