Kampen spilles i Brøndby torsdag 11. februar 15:00.

I samråd med UEFA har begge klubbene blitt enig om at dette er den eneste løsningen dagens situasjon tatt i betraktning.

Sportsjef Eli Landsem bekrefter at dette nå er offisielt.

– I en ideell verden hadde vi selvsagt ønsket å spille 16-delsfinalen over to oppgjør, men det lot seg rett og slett ikke gjøre. Nå må vi bare forberede oss best mulig til denne ene kampen som da går i Danmark.

Det har vært hyppig møtevirksomhet de siste dagene om flere mulige scenarioer, men det ble tidlig klart at det var lite aktuelt å spille det første oppgjøret i Norge på grunn av det muterte viruset.

Kypros var lenge det heteste alternativet, men da toppfotballen i Danmark ikke mistet sin tillatelse til å arrangere kamper, skrotet man «Syden-turen».

Troppsituasjonen

Vålerenga har søkt UEFA om dispensasjon for å kunne ta inn de fire nyervervelsene til denne kampen som erstattere for spillerne som forlot klubben etter sesongen. Den har blitt avslått, så det betyr at verken Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Camilla Huseby og Amanda Andradottir kan skrives inn i UWCL-troppen før 25.februar.

– Med hjelp fra NFF har vi forsøkt å få UEFA til å gjøre et unntak fra regelverket, denne spesielle situasjonen tatt i betraktning, men det gikk altså ikke. Det er naturligvis ikke optimalt, men vi har heldigvis 16 gode spillere som absolutt har mulighet til å sikre et avansement, avrunder Landsem som også vil rose spillergruppen for tålmodigheten gjennom denne prosessen.

– Spillergruppa har vært helt fantastiske gjennom hele 2020 og 2021. De forstår at det er en spesiell situasjon og forsøker å gjøre det beste ut av det. Vi retter oss som alle andre etter det som er av retningslinjer.

Om troppen som returnerer fra Danmark må i karantene er det foreløpig for tidlig å si noe om.

Tidligere har norske klubber som spiller i Europa fått et unntak fra karatenebestemmelsene til å kunne trene og spille kamper, gitt at det gjennomføres flere tester etter hjemkomst.

Kampen i Brøndby ser du hos Avisa Oslo eller direktesport.no

Denne saken handler omA-LAGET, , ,