Etter at 16-delsfinalene ble utsatt i desember grunnet korona i det danske laget, er det endelig klart for å avgjøre hvem som tar seg til 8-delsfinalene i Champions League.

16-delsfinalene skal avgjøres i èn kamp og den spilles på en gresslagt Brøndby Stadion, hvor primært klubbens herrelag spiller sine kamper i Superligaen.

Med den britiske pesten hylende rundt i Oslos gater har oppladninga til jentene blitt litt annerledes enn man så for seg. Det har blitt mye egentrening, men det har også vært gode fellestreninger når det har vært tillatt.

Jentene har fått et par treningskamper i beina underveis i oppkjøringa også. Begge har vært mot Røa og er vunnet med 3-0 og 4-0. De har altså på ingen måte glemt å spille fotball siden de sanket trofè på trofè i desember og skal være god forberedt til de avgjørende 90 minuttene i Danmark på torsdag.

Om Brøndby

Torsdagens motstander har vunnet den danske serien hele 12 ganger og cupen 11 ganger. I Champions League har de vært med hver eneste sesong siden 2003 og var forhåndskvalifisert til 16-delsfinalen.

Deres beste prestasjon kom i 2014-2015-sesongen da de røyk ut i semifinalen, mens de i fjor røyk ut i åttedelsfinalen for Glasgow City. De har møtt norsk motstand fem ganger, men har kun klart å slå ut Kolbotn i 2007. I både 2017 og 2018 røyk de ut for LSK Kvinner etter at begge kampene i Norge endte uavgjort, mens romerikingene vant begge kampene i Danmark.

I den hjemlige ligaen innehar de en 2.plass på tabellen etter halvspilt sesong. De står med 8 seire, 2 uavgjorte og 2 tap og er à poeng med serieleder HB Køge, men med dårligere målforskjell.

Del to av deres sesong starter 6. mars.

Theresa Nilsen under sin tid i Vålerenga.

På torsdag venter også en gammel kjenning. Theresa Nilsen spilte i Vålerenga i 2017-sesongen og er nå fast inventar for de gulkledde.

Malin Sunde er Brøndbys «norske innslag» og forventes å starte i midtforsvaret til danskene. Før jul signerte de Katrine Winnem Jørgensen fra Røa, men i likhet med våre ny-signeringer er hun ikke en del av kamptroppen.

God stemning

Våre jenter gleder seg til kampen og det meldes om meget godt humør fra treningsfeltet med få dager igjen til kampen. Troppen som er registrert til Champions League-spill er slagkraftig og vi skal gi danskene kamp til døra – og vel så det.

Vålerenga sin vei til 16-delsfinalen ble til etter å ha slått færøyske KÍ og litauiske Gintra 7-0.

Tar vi oss videre til 8-delsfinale får vi håpe at det er mulig å spille fotballkamp i Norge slik at også vi kan spille på hjemmebane. Det er trekning 16. februar og kampene skal spilles 3/4 og 11/12 mars. Finalen spilles på Gamla Ullevi 16. mai – det er et stykke dit, men jeg bare nevner det.

Stengte grenser gjør det umulig for andre enn lag og støtteapparat å reise, men du har mulighet til å se kampen.

Den streames på Direktesport.no og du har tilgang om du har abonnement på en avis fra a-media. Kampstart er 15.00 torsdag og undertegnede livetwittrer høydepunktene på klubbens twitterkonto om alt går som det skal.

Det er ikke til å stikke under en stol at forberedelsene mot 16-delsfinalene har vært noe humpete, men Jack Majgaard Jensen har uttalt at det brukes det null energi på.

– Vi må fokusere på det vi kan gjøre noe med og tenke at vi må glede oss over å få spille Champions League. Utover det er vi taktisk godt forberedt.

Da er det er egentlig bare en ting som gjelder for våre jenter nå.

Reise ned og prestere opp mot sitt beste. Da kan det bli mer Europa-moro utover våren. Det har vi fortjent, både klubb og supportere.

Jentene våre elsker å spille betydningsfulle kamper og alt avgjøres i denne ene kampen – det er vinn eller forsvinn, så jeg går for vinn. Får vi i gang lag-maskineriet vi så i fjor så har jeg troa på at jentene våre er bedre enn danskene og avanserer videre til 8-delsfinale.

Selvsagt gjør vi det, det er vi som er Vålerenga!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,