En tøff kamp i Brøndby endte med tap etter straffesparkkonkurranse. På tross av de uheldige forutsetningene foran kampen, ga jentene et helhjertet forsøk.

Jack Majgaard Jensen var naturligvis svært skuffet etter kampen, men var også full av lovord om spillernes innsats.

– Jeg tenker at det egentlig var naturlig at kampen ble som den ble. Spillerne skal virkelig ha for sin innstilling til kampen og legger ned heroisk innsats på banen, men kampen bærer etter hver preg over at vi verken har hatt en fullverdig tropp eller en fullverdig oppladning til en kamp på bortebane, dessverre. Jeg lider med spillerne, for de prøver virkelig å gjøre sitt beste, forteller den danske hovedtreneren.

Nå venter en 8 dagers karantene (ved negativ svar på covidtesten som gjøres på dag 7). Ettersom det ikke ble noen 8-delsfinale får dermed jentene tid til å forberede seg godt til en ny Toppserie-sesong og slå tilbake etter gårsdagens sure tap.

–  Slik som forholdene er nå, med karantene og hjemmeisolasjon, er det bare å rette fokuset mot Toppserie-starten. Da skal vi ha ristet skuffelsen av oss og bruke denne erfaringen for å slå tilbake, oppsummerer Jack.

Se bildene fra kampen her.

Rikke Nygard ga alt og leverte en god kamp mot Brøndby. Foto: Rune Julsvik

– Lar oss ikke knekke

Etter en god åpning på kampen tok Vålerenga ledelsen 1-0.

Rikke Nygard ble felt innenfor sekstenmeteren og Dejana Stefanovic ekspederte straffen sikkert i mål. Vålerenga skapte flere gode muligheter gjennom utover kampen, men Brøndby kjempet seg inn i oppgjøret og reduserte et drøyt kvarter før slutt. 1-1 stod seg til full tid og jentene måtte gjennom både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Der scoret Brøndby på samtlige sine, mens vi kun scoret på 4, og sluttresultatet viste til slutt 6-5. Dejana Stefanovic som scoret sikkert under kampen, måtte se sitt andre straffespark gå utenfor mål.

– Jeg er veldig skuffet. Selvfølgelig på grunn av straffen, men også for at vi ikke klarte å avgjøre kampen tidligere. Vi hadde flere muligheter til å score, men vi manglet det siste lille i dag. Kampen bølget mye frem og tilbake og jeg tror vi ble litt slitne etter hvert. Det har vært en utfordrende inngang til kampen og å spille 120 minutter som første kamp var utrolig tøft. Det er vanskelig å akseptere at vi tapte, for jeg mener vi var det beste laget, sa en skuffet serber etter kampslutt.

Dagen derpå var midtbanegeneralen fortsatt skuffet, men også klar på at det bare er å komme seg opp på hesten igjen.

– Vi lar oss ikke knekke av dette. Selv om det gjør vondt nå, så gleder jeg meg til å spille kamp igjen å snu dette til noe positivt, avslutter hun.