Seriestart utsettes i Toppserien og 1. divisjon kvinner.

– Dette er selvsagt uheldig, men vi har hele veien vurdert det som nødvendig å kunne spille treningskamper i minst fire uker før oppstart for å få god nok oppladning. Vi er svært bekymret for utviklingen de siste ukene med at toppfotballaktivitet for første gang siden mars i fjor blir nedstengt, forteller elitedirektør i NFF Lise Klavenes.

Norges Fotballforbund vil i løpet av uken gå i dialog med Toppfotball Kvinner og klubbene for å lande ny dato for seriestart innen fredag.

– Når ting har utviklet seg slik det har gjort de siste ukene, ble beslutningen om utsettelse dessverre uunngåelig. Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår. Nå håper vi på god dialog med myndighetene fremover slik at tilliten gjenopprettes. Vi har trenings- og kampprotokoller som fungerer godt, og hadde kun ett kjent smittetilfelle i Toppserien, samt ett i 1. divisjon i hele 2020, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Sportssjef Eli Landsem tar utsettelsen med knusende ro.

– Vi har jo fått veldig god trening i dette med utsettelser gjennom de siste månedene, så vi kommer nok oss gjennom denne også. Vi får bruke tiden på å trene godt og forhåpentligvis blir ikke utsettelsen like lang som i fjor.

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,