Coca Cola Norge forlenger samarbeidet med Vålerenga Fotball og nå blir også sportsdrikken Powerade en del av samarbeidet – sammen med resirkulerbare flasker. 

– Sport ønsket mer påfyll av riktig energiholdig drikke under trening og kamp, og da var det naturlig for oss å gå til Coca Cola for å høre om dette var noe vi kunne få til. Gledelig nok fikk vi på plass en ny samarbeidsavtale, hvor vi nå også har tilgang til Powerade og det setter både klubb og spillerne pris på. Så også at Coca Cola nå har gått over til resirkulerbare flasker, forklarer markedsansvarlig Jens August Dalsegg.

Sponsorssjef Jonas Olsson i Coca Cola Norge er også godt fornøyd med den nye avtalen.

– Vi i Coca-Cola ser frem til en nye samarbeidsperiode med Vålerenga Fotball. Klubben tar et stort samfunnsansvar og berør mange, det ønsker vi være en del av og støtte opp under. Vi har flere initiativer sammen som vi planlegger å gjennomføre kommende sesong, ikke minst rundt bærekraft som passer bra inn nå som vi i Coca Cola går over til 100% resirkulerte plast i våre flasker produsert i Norge.

Coca Cola leverer alt av drikke og mineralvann til våre hjemmekamper, samt cuper og turneringer for bredden. Disse norskproduserte flaskene er nå laget av 100% resirkulert plast og en del av samarbeidet betyr også at det skal settes opp pantestasjoner på Vallefeltet (klubbens treningsfelt).

– Planen er at Vålerenga skal bli en av våre «ambassadørklubber» her og at vi sammen skal gjennomføre noen pantekampanjer i løpet av året, forklarer Olsson.

Coca Colas resirkulerbare flasker:

De nye 100% resirkulerbare flaskeene betyr at forbruket av ny plast her i landet reduseres med 4 300 tonn i året! Og klimautslippet fra flaskeproduksjonen til Coca-Cola reduseres med 28 %!

Coca-Cola vil at dette skal være et steg på veien mot en sirkulær økonomi for drikkevareemballasje her i landet – et lukket kretsløp der norsk drikkevareemballasje samles inn, gjenvinnes og brukes på nytt.

Derfor fjerner de sine kjente logoer fra etikettene i en periode, og pryder i stedet etikettene med en påminnelse til oss alle: «Pant meg igjen».

Dette budskapet minner om at det å pante hver eneste flaske er et direkte bidrag til en sirkulær økonomi – viktigere enn noensinne når flaskene er laget av 100 % resirkulert plast.