Venstrebacken har forlenget sin kontrakt til å gjelde ut juni 2023.

– Vålerenga har vært klubben min de siste tre årene og jeg føler meg veldig heldig som har fått ta del i den utviklingen vi som lag og klubb har hatt, kan 26-åringen fortelle.

Hun kom til klubben sommeren 2018 etter å ha spilt en sesong for den nederlandske toppklubben Twente.

BLI BEDRE KJENT MED ANDRINE HER

Et ankelbrudd satte hun ut store deler av 2019 sesongen, men under fjorårets gullsesong startet Drøbaks-jenta samtlige kamper i Toppserien. Hun mener selv det har ført til at hun tok flere steg både på og utenfor banen.

– Prestasjonene i fjor bunner i hardt arbeid over lang tid, og det tyder på at det jobbes godt på alle plan, noe som gjør meg enda mer trygg på at dette er det riktige valget for meg. Fjoråret for min del er nok den beste sportslige utviklingen jeg har hatt på én sesong, samt fine utfordringer utenfor banen i podkasten. Derfor gleder jeg meg til å fortsette å være en del av denne sterke prestasjonsgruppa for å ta nye steg både individuelt og som lag!

Med sin gode dødballfot noterte hun seg for flere assist gjennom sesongen og under UWCL-kampen mot Færøyske Klaksvik kom hennes først mål i VIF-trøya da hun hamret ballen inn i vinkelen fra sekstenmeteren.

– Jeg har ambisjoner om å bli litt bedre hver eneste dag. Merker at fjoråret gir veldig mersmak, så motivasjonen er på topp for å overgå 2020-sesongen og ta enda flere steg med mål om å hevde oss godt ikke bare her i Norge, men ute i Europa, avslutter Tomter.

Jack Majgaard Jensen mener Andrine har etablert seg som en av de beste forsvarsspillerne i Toppserien.

– Andrine er en viktig spiller i troppen, både på og utenfor banen. I fjor var hun en av de mest stabile defensive spillerne i ligaen. Neste skritt blir å ta en større del av vårt offensive spill, samt holde seg skadefri slik at hun for kontinuitet i treningsarbeidet.

Fakta:

  • Født: 05.02.1995
  • Spilt for Drøbak-Frogn, Kolbotn, Avaldsnes og FC Twente 16 A-landskamper
  • Kamper for VIF: 45/1
  • Landskamper: 16/0
  • Posisjon: Back
  • Draktnummer: 5