Vålerenga – Lyn 3-1

Flere rutinerte spillere ute med karantene og skader da Vålerenga møtte Lyn på Intility Arena på Arbeidernes dag. Det ga rom for ungjentene til å vise seg frem, en utfordring de tok på strak arm.

Det ble en jevn åpning på kampen, men det skulle likevel kun gå 9 minutter før jentene satte sitt første mål for dagen, signert Andrea Andradottir. 1.omgangen skulle senere bli preget av stort ballinnhav til de kongeblå uten de helt store sjansene til noen av lagene. Synne Jensen scoret midtveis i omgangen og sørget for at Vålerenga kunne gå til pause med en 2-0 ledelse.

I 2.omgang mistet Vålerenga noe av initiativet og Lyn kjempet seg mer inn i kampen. Laget fra Oslo vest både reduserte og var nære å utlikne ved et par anledninger, men Hanna Seabert holdt unna. Ungjenta Mari Nyhagen fikk æren av å punktere kampen i det 87. minutt med en scoring etter et lekkert Vålerenga-angrep og kampen endte til slutt med seier 3-1.

– Dette var vår tredje treningskamp i oppkjøringen, og vi mangler fortsatt noen spillere, slik at flere av oss måtte spille i litt uvante posisjoner. Det gjorde ting litt vanskeligere for oss, men jeg syns spillerne tilpasset seg sine nye roller og presterte bra ut fra det, sa Dejana Stefanovic til Dagsavisen etter kampslutt.

Det er nå tre uker igjen til seriestart og innen den tid skal vi møte LSK, Stabæk og Rosenborg på Intility Arena.

Mari Nyhagen scoret sitt første mål for A-laget. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

KAMPFAKTA

Mål: 1-0 Amanda Andradottir (9.), 2-0 Synne Jensen (21.), 2-1 Emma Iversen s.m (70.), 3-1 Mari Nyhagen (87.)

Vålerenga (4-3-3): Hannah Seabert – Emma Iversen (Jenny Slåtta fra 88.), Emilie Østerås, Dejana Stefanovic, Janni Thomsen – Amanda Andradottir, Rikke Nygard (Mari Nyhagen fra 80.), Ylinn Tennebø – Synne Jensen, Elise Thorsnes, Rikke Madsen (Celin Ildhusøy fra 56).

Lyn (4-3-3): Kirvil Sundsfjord – Josefine Birkelund (Christina Osnes-Ringen fra 63.), Joanna Bækkelund, Maja Nordahl Emilie Closs – Laura Gashi, Anna Palm (Emma Godø fra 66.), Una Søyland – Sofie Tunes, Kristin Haugstad, Cathinka Tandberg (Julie Jorde fra 71.).

Gult kort: Celin Ildhusøy, Vålerenga.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,