Vålerenga – Stabæk 3-2 (2-1). 

Det var hjemmelaget som kom best ut av startblokkene på Intility Arena og etter fem minutter satt ballen i kassa.

Celin Bizet Ildhusøy mottok ballen på venstrekanten og med et par raske overstegsfinter skar hun inn i sekstenmeteren og curla ballen lekkert i lengste kryss.

– Jeg har øvd ganske mye på akkurat det der å skjære inn og avslutte, helst i krysset, smilte «Cubafoten» etter kampen.

Vålerenga beholdt initiativet i kampen og der 1-0 scoringen var av det vakre slaget, var 2-0 scoringen noe av den litt mer heldige varianten.

Amanda Andradottirs hjørnespark ble riktignok slått hardt på første stolpe, men ikke hardere enn at Stabæk-keeper Skoglund burde klart å holde ballen unna nettmaskene.

I det stadionrolexen viste 20 spilte minutter fikk Stabæk sitt første skudd på mål, og det skulle vise seg å være et varsel om hva som var i vente.

Bærums-jentene reduserte til 2-1 etter godt kombinasjonsspill halvveis ut i omgangen.

Flere mål ble det ikke før pause. Underholdningsverdien stod «Cubafoten» for da hun tok to tunnel på to Stabæk-spillere nede ved dødlinja og smalt ballen i stolpen.

Praktangrep ga seier

Der kvaliteten mot slutten i den første omgangen falt noe, tok tempoet seg opp etter hvilen og i det 53. minutt kom det vakreste Vålerenga-angrepet hittil i sesongen.

Ballen gikk på få touch og endte opp hos Andradottir i mellomrommet. Med en utsøkt stikker sendte hun Rikke Madsen igjennom og dansken slo videre inn i feltet.

Ballen passerte Synne Jensen, men på bakre stolpe kom Ildhusøy og bredsidet ballen via keeper og opp i nettaket.

Minutter etter 3-1 scoringen kunne nevnte Andradottir økt ledelsen etter nok et godt angrep. Dessverre gikk islendingens avslutning like til side for mål.

I løpet av den siste halvtimen fikk begge lag sine halvsjanser, men det var Stabæk som fikk pyntet på resultatet med en redusering etter et innlegg i boksen.

3-2 ga et greit bilde av kampen og Jack Majgaard Jensen sporer fremgang.

– Jeg synes det var en fin match med bra intensitet fra begge lag. Ellers er jeg godt fornøyd med disiplinen vi viser – vi gjør det vi har blitt enige om. Spillerne tar mer ansvar, jobber hardt for hverandre og kommuniserer godt, hvilket faktisk var fokusområdene før kampen, så det er jeg godt fornøyd med.

Hovedtreneren er krystallklar på at begrepet «hardt arbeid» er noe som skal ligge i beinmargen til spillergruppa.

– Det handler om å vise lederskap. Både for seg selv og medspillere. Vi skal aldri tape en kamp fordi motstanderlaget «vil mer».

Målscorer Ildhusøy var langt på vei enig med sine danske sjef.

– Lagmoralen var bedre i dag og jeg synes vi trøkker til litt mer, det har vi mangla litt i det siste.

Nå blir det noen dager med rolig trening før Rosenborg venter i generalprøven lørdag. Kampen har avspark 14:00 og du ser den som vanlig på direktesport.no.

Laget: Hannah Seabert – Stine Ballisager Pedersen (Camilla Huseby 62), Ingibjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter (Emma Iversen 32), Janni Thomsen – Amanda Jacobsen Andradottir (Elise Thorsnes fra 62.), Dejana Stefanovic (Rikke Nygard 46), Rikke Marie Madsen, Ylinn Tennebø – Celin Bizet Ildhushøy, Synne Jensen