Vålerenga – Rosenborg 0-1 (0-0).

Vålerenga gikk direkte i angrep fra avspark, men Janni Thomsens innlegg etter 10 sekunder kan neppe karakteriseres som noen stor sjanse.

Og sjanser skapte Vålerenga lite av i den første omgangen.

Rosenborg styrte det meste av banespillet og der Vålerenga spillerne manglet presisjon, var trønderne mer tålmodige i sitt pasningsspill, hvilket resulterte i to store sjanser.

Mot slutten av omgangen kom Vålerenga mer med, men det var RBKs Cecilie Andreassen som var nærmest scoring med sitt tverrliggertreff.

 Noe bedring etter hvilen

Mindre gode første omganger var noe Vålerenga slet med i deler av fjorårssesongen, mens andre omgangene var markant bedre.

Hjemmelaget begynte også friskere etter hvilen, men etter 5 minutter tok Rosenborg godt vare på en overgangsmulighet.

Ballen endte opp hos Cecile Andreassen på sekstenmeteren som plasserte ballen kontrollert i det lengste hjørnet. 0-1.

I det 55 minutt fikk Vålerenga sitt første skudd på mål, men Stefanovic sitt skudd ble litt for løst til å sette RBK-keeper Nøstmo på den store prøven.

Drøye 10 minutter før slutt fikk de kongeblå sin største mulighet i kampen.

Rikke Madsen slo inn i feltet der Synne Jensen la igjen til innbytter Andradóttir. Hun fyrte løs fra sekstenmeteren, men Nøstmo avverget med en god redning.

0-1 ble sluttresultatet og kampbildet tatt i betraktning vant trønderne fortjent.

Rikke Nygard oppsummerer kampen slik:

– Jeg synes kampen i dag gir et lite bilde på de små detaljene som må finpusses før seriestart. Jeg syns vi virker stresset med ball og vi har for lite ro i spillet vår, med for mange personlige feil. I dag mangler det også litt på det å fungere som lag og løse situasjonene ute på banen. Men vi har noen fine angrep på få touch som vi skal ta med oss videre. Blir godt å begynne serien nå og få spilt flere kamper, da vet jeg at ting vil komme etter hvert!

 

 

 

 

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,