Lørdag spilles årets første Toppserierunde og vi får besøk av Avaldsnes.

Etter tidenes lengste sesongoppkjøring er det endelig klart!

Toppserien sparkes igang og det skal spilles om tre poeng igjen.

Dersom det ikke kommer noen nye retningslinjer fra kommunen fredag ettermiddag, vil kampen dessverre måtte gå for tomme tribuner.

NRK sender riktignok kampen og begynner sin sending 16:30.

Treningskampene

Vålerenga kommer fra litt varierende prestasjoner i treningskampene som ledet opp mot sesongstart, men noterte seg bare for ett tap i de seks kampene (0-1 mot Rosenborg).

Mot Røa (2-2) og LSK-Kvinner (1-1) endte det uavgjort, mens det ble seier mot Grei (7-0), Lyn (3-1) og Stabæk (3-2).

Lørdagens motstander Avaldsnes står med følgende resultater etter sine treningskamper:

  • 1-0 tap for Arna Bjørnar
  • 3-0 seier over Klepp
  • 2-2 mot Åsane
  • 2-3 tap mot Sandviken
  • 0-1 tap mot Arna Bjørnar

Sjekk ut årets målklubb ved å klikke på bildet.

Avaldsnes

Haugalendingene tok en imponerende bronse i 2020-sesongen. Etter en noe svak åpning fikk de virkelig satt fart maskineriet og hang med helt til siste serierunde.

Der Vålerenga slo Arna Bjørnar 4-0, tapte Avaldsnes tilsvarende borte mot Sandviken og havnet totalt fire poeng bak seriemesterne i kongeblått.

I 2020 møttes lagene tre ganger. Hjemme på Intility Arena vant Vålerenga 2-1 (Toppserien) og 4-0 (NM-semifinale), mens bortekampen endte 0-0.

De siste årene har Vålerenga som regel hatt et godt tak på laget fra Karmøy som ikke har slått hovedstadslaget siden cupfinalen i 2017.

Her kan du være med på «Engas Tippekonkurranse» og tippe resultatet av lørdagens kamp.

Foran denne sesongen har Haugalendingene måtte gjøre flere utskiftninger i troppen. Blant annet har Elise Thorsnes og Ylinn Tennebø tatt turen til Oslo og målfarlige Rasheedat Ajibade reiste til Atletico Madrid med Ajara Njoya.

Dog har de fått en kraftig forsterkning i landslagsspiller Karina Sævik, men hun blir ikke å se på Intility Arena lørdag ettersom hun må i karantene etter hjemkomsten fra Tyskland.

Overganger:

Inn: Jenny Røsholm Olsen (Lyn), Giovanna de Oliveira (Santos), Rebecka Holum (Røa), Cille Nilsen (Stord), Federica di Criscio (Napoli), Sara Pavlovic (ZFK Spartak Subotica), Karina Sævik (Wolfsburg)
Ut: Elise Thorsnes (Vålerenga), Rasheedat Ajibade (Atletico Madrid), Ylinn Tennebø (Vålerenga), Clare Polkinghorne (Brisbane Roar FC), Maria Min Xiu Sørenes (Medkila), Julia Molin (Glasgow City), Marthe Enlid (Pink Bari)

Vålerenga og overgangsnytt

Den siste uka inn mot seriestarten har trenerteamet mer eller mindre kunne fått jobbe med en mer eller mindre skadefri tropp, med unntak av Sigrid Heien Hansen og Marie Dølvik Markussen som er ute med langtidsskader.

Der de siste ukene har vært forholdsvis intensive, har denne uka blitt brukt til å samle overskudd.

– Treningsukene blir naturligvis bedre ved at flere er til stede og kan trene 100%, så pila peker riktig vei. Vi jobber nå med finjustere detaljene, spesielt i det offensive spillet hvor vi ønsker å skape flere målsjanser enn det vi gjorde mot Rosenborg, forteller trener Jack Majgaard Jensen.

Sportssjef Eli Landsem er også positiv før serieåpningen og kan fortelle at det jobbes med å forsterke stallen før overgangsvinduet stenger natt til fredag.

– Vi var tidlig ute og erstatte de spillerne vi mistet, slik at vi var ganske godt forberedt allerede rundt nyttår før den nye sesongen. Så har det kommet langtidsskader på spillere som Sigrid (Heien Hansen) og Marie (Dølvik Markussen), og ikke minst et tett kampprogram utover høsten som har gjort at vi har meldt oss på igjen.

– For at vi skal hente inn spillere må de være bedre enn de vi har, hvis ikke tar de bare opp en plass i stallen som vi kunne brukt til å utvikle våre egne. Det er tøff konkurranse om å «hente hjem» gode norske offensive spillere og det gjør også arbeidet litt vanskeligere, men jeg har god tro på at vi kan presentere noe over helga, avslutter Landsem.

Denne saken handler omA-LAGET, ,