Stine Ballisager Pedersen har fått det ærefulle oppdraget å være kaptein for Vålerenga denne sesongen og hun har med seg sin stopperkollega i kapteinsteamet.

I tre år var det Sherida Spitse som ledet laget ut på banen.

Nå har kapteinsbindet gått videre til midtstopper Stine Ballisager Pedersen som med sine 67 spilte kamper for klubben er blitt en av de fremste kontinuitetsbærerne i årets tropp.

– Jeg er stolt og glad for å ha blitt tildelt kapteinsbindet, da det betyr at Jack (trener) har tillit til meg og den personen jeg er som leder. Siden jeg kom i 2018 har jeg utviklet meg som spiller, og gleder meg nå til å utvikle mine lederegenskaper, forteller «Ballis».

I løpet av sine tre sesonger i Vålerenga har hun etablert seg som en av de bedre forsvarsspillerne i Toppserien og den danske landslagsspilleren er særdeles motivert for å gå løs på en ny og spennende sesong.

– Det blir godt å komme i gang med sesongen etter en lang og vanskelig oppkjøring. Jeg synes vi har et riktig godt lag, men blir nok nødt til å bruke de første kampene til å finpusse spillet, ettersom oppkjøringen har vært noe turbulent med skader og diverse utfordringer med pandemien, erkjenner vår nye kaptein som er klar på at det er tre poeng som gjelder mot Avaldsnes på lørdag.

Tipp resultatet for lørdagens match – vinn premier!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stine Ballisager Pedersen fra da hun signerte sin første kontrakt i 2018.

– Seriestarten bærer jo alltid litt preg av nerver, men vi må gå ut å ta kontroll over kampen og vise at det er vår hjemmebane. Vi har hatt bra kontroll på Avaldsnes her hjemme de siste årene, så jeg både håper og tror på at vi kan fortsette i samme spor på lørdag.

Trener Jack Majgaard Jensen har full tiltro til sin nye kaptein.

– Stine er utvilsomt en av våre mest stabile spillere. Som midtstopper utviser hun stor ro og har et godt overblikk for spillet. I tillegg er hun en tydelig stemme i garderoben og går foran som et godt eksempel både på og utenfor banen.

Visekaptein

I kapteinsteamet har «Ballis» med seg stopperkollega Ingiibjørg Sigurdardottir.

– Det er selvfølgelig en stor ære å være i kapteinsteamet. Det utfordrer meg til å ta mer ansvar i og rundt laget, og forhåpentligvis vil det hjelpe både laget og meg til å oppnå store ting denne sesongen også, forteller islendingen.

Hun kom til Vålerenga foran fjorårssesongen og noterte seg for 24 kamper og 5 mål, hvilket blant annet førte til at «Inga» ble kåret til Årets Spiller i Toppserien.

Toppseriens prisdryss 2020: Vålerengas forsvarsbauta kåret til Årets spiller - Toppserien