Amerikanske Katie Stengel har signert på en kontrakt som binder henne til klubben ut 2022.

– Når Vålerenga kom opp som et alternativ, ble jeg blåst av banen av klubbens profesjonelle presentasjon og jeg kjente at jeg ikke kunne vente med å kaste meg over denne muligheten. Jeg viste klubben var ledende i Norge og har høye forhåpninger om Champions League-spill. Det er mitt mål å bidra til at vi når disse ambisjonene, forteller 29-åringen fra Melbourne, Florida.

Hun har spilt for Houston Dash det siste året og var blant annet Elise Thorsnes sin lagvenninne i Utah Royals i 2018.

Sportssjef Eli Landsem beskriver Stengel som en teknisk og energisk spiller, som videre kan bekle alle de offensive posisjonene.

– Med Katie på plass får vi en offensiv spillertype med solid rutine som gir oss flere strenger å spille på. Med en god CV og spill på det høyeste nivået i USA er vi trygge på at det vil forsterke laget utover sesongen, etter hvert som hun lærer oss og de norske forholdene å kjenne.

Stengel selv beskriver seg som en spiller som mildt sagt hater å tape.

– Gjennom oppveksten utviklet jeg tidlig en kjærlighet for tekniske ferdigheter, score mål og videre et stort konkurranseinstinkt. Jeg liker å ha ballen i beina, spille på få touch og gjøre det tøft for motstanderne i deres egen boks. I tillegg hater jeg å tape nesten mer enn jeg liker å vinne, så jeg skal gi alt for at laget skal oppnå suksess.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Seriemester med Bayern

Spilleren med en rekke kamper for yngre landslag, trekker frem seriemesterskapet med Bayern München i 2015 som det største hun har opplevd i karrieren, hittil.

– Som alle fotballspillere har jeg hatt mine opp- og nedturer i løpet av karrieren. Jeg har vært heldig som har fått spille på tre kontinenter og opplevd mye, og den største triumfen var med Bayern i 2015.

Med drøyt sju års erfaring fra profesjonell fotball, håper ny-signeringen å gå foran som et godt eksempel.

– Jeg ønsker å være en leder både på og utenfor banen, som hjelper mine lagvenninner og krever det beste fra meg selv og alle rundt for at vi skal kunne nå våre mål, forteller Katie, som foreløpig har notert seg for 12 mål på 92 kamper i den Amerikanske toppdivisjonen NWSL.

Vålerenga har levert inn overgangspapirene til NFF og jobber nå med å få Stengel til Norge så fort som mulig. Før hun er spilleklar må også arbeidstillatelsen være i orden, så det er foreløpig usikkert når 29-åringen kan få sin debut i Toppserien.

Fakta:

  • Navn: Katherine Nicole «Katie» Stengel
  • Født: 29/02/92
  • Fra: USA (Melbourne, Florida)
  • Posisjon: Offensiv midtbane, kant og spiss
  • Tidligere klubber: Viera High School, Wake Forest, Los Angeles Blues, Bayern München, Washington Spirits, Western Sydney Wanders (utlån), Boston Breakers, Newcastle Jets (utlån), Utah Royals, Canberra United (utlån) og Houston Dash
  • Landskamper/mål: 25/7 for USAs U-23 og U-20 lag.
  • Kontrakt med VIF: 31/12/2022
Denne saken handler omA-LAGET, , , ,