Lørdag spilles den tredje runden i Toppserien.

Det er duket for årets første bortekamp når vi tar den «lange veien» til Sofiemyr stadion.

Etter å beseira Avaldsnes (5-3) og Lyn (4-0), står nå Kolbotn for tur.

Aleksander Olsens (Kolbotns trener red.anm) lag har tapt sine første to seriekamper, borte mot Sandviken (1-0) og Rosenborg (3-0). Det ikke er resultater å skjemmes over, styrkeforholdene mellom lagene tatt i betraktning.

De blåhvite var nære nettkjenninger i begge kampene og håper nok på større uttelling på et noe slitent gressteppe på Sofiemyr. Forholdene er uansett like for begge lag og det har det med å bli jevnt når lagene møtes.

Tidligere oppgjør

På de siste 19 oppgjørene står Vålerenga med 7 seire, 4 uavgjorte og 8 tap mot Kolbotn, hvorav de siste fire oppgjørende har gitt følgende resultat:

  • 30/8/20 Kolbotn – VIF 0-0
  • 7/8/20 VIF – Kolbotn 1-1 (Mål av Celin B. Ildhusøy)
  • 10/8/19 VIF – Kolbotn 1-0 (Mål av M. Waldus)
  • 30/3/19 Kolbotn – VIF 1-2 (Mål av M.Waldus og N. Dowie)

Se høydepunktene fra sist kamp nederst i saken.

Kolbotn endte til slutt på 9. plass i Toppserien i fjor og måtte ut i kvalifiseringsspill.  Over to oppgjør var de vesentlig bedre enn Medkila og berget dermed plassen.

Foran denne sesongen har vertskapet forsterket troppen sin med RBKs toppscorer for 2020-sesongen, Marit Clausen. Hun har kommet inn portene sammen med blant andre Ingrid Kvernvolden, Vilde Birkeli og Lena Soleng Hansen som alle har solid med erfaring fra Toppserien.

I trenerteamet til Kolbotn finner vi også Stian Tjærnås Dahl. Den tidligere toppspillerutvikleren i Vålerenga har nå blitt assistenttreneren til Alexander Olsen.

Vålerenga mønstrer samme tropp som forrige kamp mot Lyn og Jack Majgaard Jensen tar overhodet ikke lett på kampen.

– Selv om Kolbotn har mistet noen av sine gode utenlandske spillere fra i fjor, har de også forsterket seg med blant annet Marit Clausen. De er et godt organisert lag som kom lavere ned på tabellen i fjor enn kanskje det prestasjonene skulle tilsi. Vi må ikke la det være en hvilepute, men være skjerpet og gjøre jobben som vi vet kreves.

Kampen streames av direktesport.no og avspark er 15:00.

Denne saken handler omA-LAGET, ,