Agnete Nielsen kommer vederlagsfritt fra Brøndby og har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2023.

– Jeg har kun hørt gode ting om Vålerenga! Det virker til å være en klubb med et utrolig profesjonelt set-up og dyktige mennesker. Jeg sitter videre med et inntrykk om et harmonisk lag, med et sosialt miljø utenfor banen. Det gleder jeg meg til å bli en del av, forteller angrepsspilleren som i utgangspunktet kan bekle de fleste offensive posisjonene på banen.

I februar var hun med på å slå Vålerenga ut av Champions League med Brøndby, og 22-åringen minnes godt kampviljen hennes nye lagvenninner viste i februar.

– Som vi i Brøndby erfarte i UWCL, er Vålerenga et velspillende og sterkt lag, som er vanskelige å spille mot. Jeg husker tydelig kampens intensitet og hvordan vi ble møtt med en enorm kampvilje fra Vålerengas side.

Overgangen har vært klar et par uker, men da Agnete og Brøndby var midt i serieinnspurten, besluttet partene å vente med lanseringen.

– Elsker å score mål

Brøndby endte til slutt på sølvplassen i den danske «kvindeligaen» og Vålerengas nyervervelse har virkelig levert varene for Københavns-klubben denne sesongen.

13 mål på 24 ligakamper lar høre fra seg.

– Jeg liker best å spille 9’er (spiss) og elsker å score mål. Mine styrker er min eksplosivitet og hurtighet på de første meterne som jeg forsøker å utnytte 1v1 offensivt, men også i mitt presspil. Ellers vil jeg beskrive meg selv som en aggressiv og hardtarbeidende spiller, som er fysisk sterk på tross av min høyde. Jeg ser meget frem til forhåpentligvis å kunne bruke mine styrker til å bidra til laget både på og utenfor banen, forteller Agnete som blant annet ble kåret til månedens spiller i den danske ligaen i april.

Agnete Nielsen i duell med Stine B. Pedersen under 16-delsfinalen i februar.

Eli Landsem tror spilleren med et solid antall landskamper for yngres landslag kan utrette store ting i klubben.

– Vi la jo merke til hun da vi spilte mot Brøndby sist og statistikken hennes i år taler for seg selv. Aggressiviteten hennes bør passe bra inn i vår spillestil, så her føler vi at vi har fått på plass den riktige «typen». Hun er fortsatt ung og har et stort potensiale som vi skal klare å utvikle videre her, i likhet med hva vi har gjort med våre tre andre dansker (Rikke Madsen, Stine Ballisager Pedersen og Janni Thomsen red.anm).

Nå venter det noen velfortjente fridager for Agnete, før hun håper å være på plass i Oslo senere i juni. Hun er imidlertid ikke spilleklar før det norske overgangsvinduet åpner igjen 1. august.

Fakta:

  • Navn: Agnete Nielsen
  • Født: 15/04/99
  • Posisjon: Offensiv midtbane/spiss
  • Tidl.klubber: BSF, Fortuna Hjørring og Brøndby
  • Landskamper/mål: 25/10 fra U16-U23

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,