I vinter signerte Stine Brekken under på en proffkontrakt. For et par dager siden ankom hun Oslo og tirsdag fikk hun debuten.

Jenta fra Åndalsnes fikk i fjor høst hospitere med A-laget en ukes tid. Der gjorde hun sine saker såpass bra at Eli Landsem kunne tilby proffkontrakt og på nyåret bestemte midtbanespilleren seg for å flytte fra Molde til Oslo etter skoleåret.

– Jeg hadde lyst til å få en hverdag som ga meg best mulig matching og her i Vålerenga er det gode spillere som gir meg det, og som jeg kan lære mye av.

– Nå har jeg bare hatt et par treninger, men de har vært veldig bra og jeg et blitt godt tatt imot. Det er deilig å være ordentlig i gang, forteller 16-åringen som nylig kom tilbake fra J19-landslagssamling, hvor hun blant annet var kaptein for det ene laget under en internkamp.

I kampen mot Arna-Bjørnar tirsdag kom hun innpå for Celin Bizet Ildhusøy tre minutter før slutt. Det ga umiddelbart mersmak.

Stine Brekken i fint driv mot Arna-Bjørnar Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

– Det var artig å få kjent på nivået. Det er jo et høyere tempo enn jeg er vant til, men det gikk fint. Så var det jo gøy at det var stemning på tribuna da, smilte midtbanespilleren som er blant flere unge lovende norske spillere som er løftet frem i VGs «fotballkometene».

Les VG+-saken om Stine her. 

Sportssjef Landsem er ikke overrasket over at Stine Brekken omtales som en «fotballkomet».

– Vi så med en gang at Stine hadde et stort potensial da hun hospiterte her i fjor. Hun har jo spilt og trent med G16-laget til Molde og står ikke tilbake verken fysisk eller når det kommer til råskapen vi ofte ser etter. I likhet med andre yngere spille må hun også få tid til å venne seg til et nytt miljø, spillestil og tempo, men gjør hun den jobbes som kan kreves kan Stine komme langt, det er det ikke noe tvil om.

Fakta:

  • Navn: Stine Brekken
  • Født: 19/12/04
  • Posisjon: Midtbane
  • Tidl.klubber: Åndalsnes, Molde og Molde Kvinner
  • Kontrakt: 1/7/23
  • Draktnummer: 30

 

 

Denne saken handler omA-LAGET,