Vålerenga – Rosenborg 1-2 (1-0).

Fotball og toppidrett handler ofte om de små marginene. I fjor vant vi ligaen på flest scorende mål og søndag kveld fikk trønderne en liten revansje, foran 807 tilskuere.

Det var riktignok hovedstadslaget som var best i den første omgangen, der det ble skapt 3-4 store målsjanser.

En av dem kom på en corner fra Andrine Tomter som Ingibjørg Sigurdardottir ekspederte i mål.

RBK kunne utlignet like før pause, det også på en heading etter en corner, men ballen traff innsiden av stanga.

I den andre omgangen kommer bortelaget mer med i matchen og selv om det ikke er flust av sjanser, hindres Vålerenga i å skape noe særlig.

Utligningen kommer i det 64.minutt etter et flott langskudd signert Elin Sørum.

Vålerenga hever seg inn mot de siste 10 minuttene og i 6 minutter før full tid hektes Stefanovic av keeper Rulyte inne i feltet.

Sistnevnte retter imidlertid opp feilen ved å redde «Decki» sin straffe.

De hvit-svarte oppildnes av sin keeperhelt og setter på turboen. Det resulterer i at Sara Fornes får stå på blankt mål etter et innlegg, ett minutt på overtid.

1-2 og det første hjemmetapet på Intility Arena siden 2019 er et faktum.

– Vi klarte ikke helt å spille på den måten vi ønsker. Vi ble litt for passive i det høye presset og vi var ikke like trygge med ballen som vi pleier å være, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen, som ikke graver seg ned etter tapet.

– Det er så mye potensiale i dette laget, det gjelder bare å få det ut.

Dejana Stefanovic var naturligvis skuffet etter tapet, men etter litt tid i garderoben stod serberen rakrygget og snakket med pressen etter kampen.

– Det er veldig frustrerende. Vi bommer på mange sjanser, men dette er den største. Jeg er veldig lei meg, og jeg har skuffet både meg selv og laget. Men jeg er sikker på at vi skal slå tilbake, fortalte Dejana Stefanovic til VG etter kampslutt.

– Laget sto bak meg og jeg er glad for å være her i denne klubben. De viste fantastisk støtte, men det er frustrerende og trist uansett, sier hun.

Vålerenga faller dermed til tredjeplass på tabellen og på lørdag venter serietoer Sandviken i Bergen.

Laget:

Jalen Tompkins – Catherine Bott, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Rikke Nygard (Marie Dølvik Markussen fra 77.), Dejana Stefanovic – Janni Thomsen (Ylinn Tennebø fra 66.), Celin Bizet (Katie Stengel fra 90.), Rikke Marie Madsen (Amanda Andradóttir fra 66.) – Synne Jensen.

 

Denne saken handler omA-LAGET,