Celin Bizet Ildhusøy prøver lykken i den franske hovedstaden.

Forrige uke ble Vålerenga enige med PSG om en overgang for 19-åringen og i dag (fredag) ble Celin selv enig med PSG om de personlige betingelsene.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har hatt i Vålerenga siden 2017. Jeg har vært heldig som har fått vært en del av Norges beste fotballmiljø med fine folk, gode medspillere og et godt støtteapparat. Nå var tiden inne for noe nytt og jeg gleder meg til å sloss om en plass hos PSG, forteller «Cubafoten» som tar med seg mange gode minner fra sine 4,5 år i klubben.

– Seriegullet var jo helt klart det kuleste, men alt i fra det første målet jeg scora, til å slå LSK i cupfinalen står som gode minner. Og ikke minst alle de morsomme øyeblikkene utenfor banen med gode lagvenninner, avslutter Ildhusøy som fikk med seg 13 mål på 87 offisielle kamper i denne omgang.

Celin Ildhusøy feirer scoring under NM 1/16-finalen i fotball mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå kunstgress. Resultatet ble 2–5. Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Sportssjef Eli Landsem er alt i alt glad på Celins vegne.

– Det er vel slik at vi gjerne skulle hatt med Celin ut sesongen, men vi er selvsagt glade på hennes vegne og ikke minst for å se at vi nå har solgt en spiller til et av verdens beste fotballag, forteller Landsem som håper Celin tar med seg en god ballast fra Oslo videre til Frankrike.

– Selv om Celin fort ble en del av A-lagstroppen, tok det tid før hun ble skikkelig etablert. Hun har lagt ned en solid jobb og kjempet hardt for å komme i en startellever, hvilket må sies å ha vært en god oppskrift. Jobben blir ikke mindre nå, men Celin har alle muligheter for å lykkes.

Celin Bizet Ildhusøy har skrevet en treårskontrakt med PSG.

 

Les også

Denne saken handler omA-LAGET, , ,