Våre fremste talenter fikk godt med utfordringer i høstens første treningskamp. Med våre førstelagsaktuelle spillere på treningsleir i Sverige med A-laget, ble det tøft mot Lyn, som stilte godt forsterket, med mange spillere fra deres toppserielag.

Kampens første 15 – 20 minutter slet vi stort, da vi ikke hang med i hverken i tempo eller duellspill, og vi kommer tidlig under.  Etter hvert som spillerne skjønner det må steppes opp, spiser laget seg mer inn i kampen, og vi greier å etablere struktur og et defensivt spill som i større grad demmer opp for Lyns offensive kraft.

I andre omgang fremstår laget sterkere, spesielt defensivt, med bedre struktur, hurtigere forflytning og spillerne tar for seg i duellspillet. Vi skaper i tillegg noen gode sjanser, uten at vi greier å score. Lyn scorer to til, og kampen ender med tap 5-0.

Å møte god motstand er viktig og lærerikt. Spillerne fikk i denne kampen kjenne på kroppen hva som kreves på et høyere nivå (ref. flere toppseriespillere på banen), og dette må hver enkelt spiller ta med seg inn i treningshverdagen, og pushe på sammen for å kunne ta neste steg.

Allerede søndag er det ny sjanse til å gjøre nettopp det. Vi møter Stabæk til treningskamp Nadderud kl. 14.00, i det som blir siste test før 2. divisjon endelig starter søndag 15. august med bortekamp mot Sandefjord.

 

VIFs lag:

Anniken Haagenrud (Tyra Bengtsson Stenseth), Silje Djurhuus, Johanne Haug, Cornelia Torp- Hansen (Marit Emaus Flaa) (Elen Woxholt), Eline Gulliksen, Jenny Sare Slåtta, Matilde Ravn (Ingrid Haug), Pernille Velten- Simonsen (Selma Saltvig Haga), Kaisa Haga, Lina Brigitta Skiaker Kletch (Henriette Velten- Simonsen), Pernille Strand,

LYNs lag:

Ingeborg Briskodden, Emilie Bølviken (Ingrid Sæther), Maria Fink, Leonie Riis, Christina Osnes-Ringen (Selma Olderheim), Frida Bruusgaard (Emilie Sofie Ludvigsen), Kamilla Melgård (Emilie Blikken), Anna Palm (Zoé Austeng-Klein), Monica Isaksen, Karoline Krok-Eikefjord (Hanna Vik-Simonsen) og Una Søyland (Amanda Robinson).

Les også

Denne saken handler omREKRUTT, TALENT,