Vålerenga – Kolbotn 3-0 (2-0).

Se høydepunkter nederst i saken.

Etter tre kamper uten seier og et par ukers hvile, skulle vi igjen få se Vålerenga i all sin skrud.

Kolbotn ankom Valle med en åpenbar kampplan om å skru igjen krana bakover og satse på raske kontringer. Jalen Tompkins stoppet de farligste, og en måtte finne fram litt tålmod for å vente på kampens godbiter, men de var verdt å vente på.

For også denne lørdagen skulle by på noen skjønnheter av noen skåringer. Og i samme øyeblikk som klubbkontoen twittrer om at det skjer lite, skrus lyset brått på.

1-0   KATIE STENGEL: Andrine Tomter tar i bruk sin presise venstrefot. I feltet tripper en forventningsfull islending, Ingibjörg Sigurdardottir stiger 2 meter høyere enn alt annet i luftrommet over Valle. Med øyet bak hestehalen ser hun en ledig amerikaner, og header ballen mellom tre hvitkledde. 2 meter foran mållinjen drar Katie Stengel hel skru, på femøringen, får Kolbotns siste skanse ut av balanse, og setter inn sitt første mål på norsk jord mellom keeepers skruknotter.

2-0   JANNI THOMSEN: Like etter blir Rikke Nygard felt på 16-meterstreken. Kanskje blir vi snytt for straffe, men hva gjør det når Janni Thomsen får frie tøyler. Først gjør dansken klar sin fintfølende innleggsfot, men så lyder kommandoen fra Vålerengatribunen:

–          Inn med ballen!

Thomsen velger å adlyde, og lader i stedet høyreslegga, skrur ballen, med kraft og presisjon over Kolbotns tomannsmur, og inn i mål ved venstre stolperot.

Over Nordsjøen hørtes David Beckhams applaus, og foran direktesport kunne all verdens bananer fryde seg over perfekt formet bue.

3-0   SYNNE JENSEN: Janni Thomsens tunnelpasning finner Rikke Nygard, og bergenseren skuer noen meter ledig bakrom foran Synne Jensen. Nygard slår presist inn over Kolbotn-forsvaret, og dama som ikke kan skåre stygge mål, setter inn sin niende skjønnhet for året – den så langt vakreste.

– Jeg demper ballen på brystet, og smeller til.

Og med kanonfart og skru finner Jensen nåløyet mellom en selvlysende keeperhanske og vinkelen, og sørger for at Vålerenga også denne gang får en kandidat til rundens mål.

–          Det er en god følelse å skåre tre mål. Det hakker litt for oss i dag, men alt i alt bør vi være fornøyd med tre poeng i første kamp etter ferien, konkluderer Jensen.

Tre viktige poeng gjør at Vålerenga fortsatt holder følge. Men det har skrudd seg til i toppen, og mye avgjøres i kampene mot konkurrentene øverst på tabellen. For Vålerenga er enda ikke screwed.

–          Det blir tøffe kamper, sier Janni Thomsen, men legger til at hun tror vi har lært mye av kampene vi har spilt. – Så jeg har faktisk fortsatt troa.

Og får støtte av Synne Jensen

– Hvis vi vinner kampene vi tapte er vi på nett igjen. Men vi må stole mer på oss selv.

Første hinder på vei mot nye titler og mer fotball i vakker skrud, finner sted på Jessheim, når Ull-Kisa venter i cupen på onsdag.

 

Denne saken handler omA-LAGET,