Første hinder på vei mot gruppespillet i UEFA Womens Champions Legue er KFF Mitrovica.

Skrevet av Frank Ove Hansen.

De suverene seriemesterne fra Kosovo kommer fra byen Mitrovica som i 2013 ble delt i to: Rundt 12.000 bor i Nord-Mitrovica som hovedsakelig består av serbere, og Mitrovica hvor majoriteten av de 70.000 innbyggerne er albanere. KFF Mitrovica holder til i den sørlige delen.

Ligaen i Kosovo består av 11 lag hvor Mitrovica utvilsomt er det beste laget. 19 seire, 1 uavgjort og ingen tap var fasiten etter 2020-21-sesongen.

Målforskjellen på de 20 kampene? 165 – 4! Det er rolige 8 mål i snitt per kamp. Sesongen går vanligvis fra september til juni, så de har ikke spilt en tellende kamp på døyt to måneder.

Årets lag består stort sett av spillere fra Kosovo og Albania, med unntak av to sørafrikanere.

Jack Majgaard Jensen og Vålerenga må tåle favorittstempelet denne kampen.

– Vi vet ikke så mye om Mitrovica, men uansett har vi mest fokus på oss selv og få til vårt spill. Vi har noen nye spillere på plass og dette er en god anledning til å få oss mer samspilt, forteller hovedr Nå er Champions League noe av det gjeveste man kan være med på som spiller og trener, og vi er veldig motiverte for å ta oss til gruppespillet, men vi må først og fremst ta en kamp av gangen.

Det er ventet godt over 30 grader under kampene og på pressekonferansen fikk kaptein Stine Ballisager Pedersen spørsmål om hva hun tenker om forholdene.

– Det får vi ikke gjort så veldig mye med med, men det er klart at vi kanskje ikke bør «rushe» opp i angrep hele tiden. Fokuset ligger uansett på å spille vårt spill.

Det er omsider blitt organisert streaming av kampen og vår partner Amedia vil streame kampen på direktesport.no som sparkes i gang kl. 17:00 (norsk tid) i morgen.

Kampen streames også på PAOK sin YouTube-kanal.

Fakta om KFF Mitrovica:

  • Hjemby: Mitrovica i Kosovo
  • Meritter: 3 seriegull, 3 cupgull
  • Meritter i Europa: Deltatt tre ganger: 3 seire, 0 uavgjort og 6 tap.
  • UEFA-ranking: 74 (5.000 poeng)
  • Trener: Suada Jashari
Denne saken handler omA-LAGET,