Lørdag spiller Vålerenga finale i miniturneringen mot greske PAOK.

Etter å ha beseiret Mitrovica 5-0 etter en noe «slow start» tok Vålerenga seg fortjent til lørdagens finale.

Arrangør PAOK vant også komfortabelt 6-0 mot Moldoviske Agarista.

Jack Majgaard Jensen har sett litt nærmere på lørdagen motstander og forventer en tøff kamp.

– De har absolutt noen dyktige spillere som vi må se opp for, så det gjelder å være på fra start. For vår egen del er vi nok nødt til å ta litt mer hensyn til forholdene enn vi gjorde i starten av forrige kamp, men vi er godt forberedt.

PAOK

Til tross for 13 deltakelser og 16 seriemesterskap har det ikke gått helt veien for grekerne i UWCL. 11 av 13 ganger har det vært rett ut på første hinder, og kun to ganger har de gått videre:

  • I 2017 slo de lag fra Luxembourg, Albania og Bosnia i gruppespillet før de røyk 0-8 sammenlagt for Sparta Praha fra Tsjekkia
  • I 2015 vant de også sine tre kvalikkamper, men tapte også her 8-0 sammenlagt, denne gangen for Örebro

De har bare møtt norsk motstand to ganger i Europa. I debutsesongen 2002 tapte de hele 12-0 for Trondheims-Ørn, mens de i 2019 tapte 1-0 for LSK Kvinner.

Laget består i hovedsak av grekere, hvorpå flere av disse er landslagsspillere. I tillegg inneholder troppen tilskudd fra både USA, Portugal, Island, Serbia og ikke minst goalgetter Esse Akida fra Kenya som i likhet med Elise Thorsnes noterte seg for et hattrick i sist kamp.

Avspark er 16:00 (norsk tid) og laget som vinner kampen går så til den 2. playoff-runden. Trekningen her vil foregå søndag kl. 13:00.

Kampen streames på PAOKs Youtube-kanal.

 

Denne saken handler omA-LAGET,