En genetisk muskelsykdom gjør at Sigrid Heien Hansen (25) tvinges til å legge skoene på hylla.

Dette skiver Sigrid med sine egne ord.

«Kjære Vålerenga.

Då eg signerte for Vålerenga i forkant av 2020 sesongen bar eg framleis på en drøm eg hadde hatt i tankane sidan eg var 7 år. I alle dagbøker frå barndommen skreiv om drømmer om å vinne seriegull og cupgull. Då eg satt i møte med Eli og Egil etter sesongen 2019 fortalte dei meg om et mål dei satt seg i 2016 om å bli Norges beste damelag i 2021, og denne reisa ville dei ha meg med på.

Etter den samtalen kjente eg plutselig på at Intility Stadion var blitt min nye heim, og at eg kunne ikkje vente med å ta på meg den kongeblå drakta.

Vi endte opp med å vinne serie- og cup-gull i ei magisk veke den 6-13 desember i 2020, og nå målet klubben hadde satt seg for 5 år sidan. Eg er so stolt over det vi oppnådde ilag. Til tross for at reisa blei kort og det endte med bare en sesong, endte vi opp med to drømmar i oppfyllelse. Eg kjem aldri til å gløyme alt klubben, mine kjære lagvenninner og supportere har gitt meg, eg vil alltid vere evig takknemlig. Tusen takk for meg!

En gang Vålerenga, alltid Vålerenga.

Ære være!»

Sigrid Heien Hansen fikk totalt med seg 20 kamper og 4 mål i løpet av 2020-sesongen som endte med «The Double».

Hun blir imdlertid fortsatt å se på Intility Arena fremover. Hun tiltrer i en ny rolle i støtteapparatet, der hun skal fokusere på individuell spilleroppfølging.

Jack Majgaard Jensen synes det naturligvis blir trist å ikke se Sigrid på banen mer.

– Det er noen spillere og mennesker man kommer til å huske så lenge man lever og Sigrid er en av dem. Som fotballspiller hadde hun spilleforståelse i ypperste klasse og videre en vanvittig arbeidskapasitet og aggressivitet. Hun satte krav til seg selv og de rundt seg, men hadde samtidig en egen evne til å skape tillit og trygghet i garderoben. Hun er kort og godt en spiller det er vanskelig å erstatte, men vi er utrolig glade for at hun fortsetter i en annen rolle i klubben og fortsatt vil være rundt laget. Hun kan virkelig være stolt av hva hun har oppnådd.

Vålerenga Fotball ønsker å takke av Sigrid Heien Hansen for sin innsats på og utenfor banen.

Fotballkamp i Toppserien mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar på Intility Arena i Oslo søndag 6. desember 2020. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Denne saken handler omA-LAGET,