Søndag fikk vi endelig samlet spillere fra egen klubb og samarbeidsklubbene våre, og det var duket for ny treningsøkt i #VIFung-prosjektet, den første av året.

I #VIFung inviterer vi våre egne og samarbeidsklubbenes fremste spillere til trening på Intility. Eksterne spillere, fra klubber som VIF ikke har en formell avtale med pr i dag, er det også åpning for er med, og denne gangen hadde vi med oss spillere fra Sørumsand, Løvenstad og Nittedal i denne kategorien.

Hensikten med #VIFung er å gi spillerne en treningsøkt med høy kvalitet, og en opplevelse som kan inspirere dem som er aller mest interessert og motivert til å trene enda mer og bedre hjemme i egen hverdag. Målet er også å dele kunnskap og kompetanse med spillernes trenere, slik at disse kan gjøre en enda bedre jobb med egne spillere i egen klubb.

Søndag hadde vi med spillere fra Driv, Lørenskog, Harestua, Nittedal, Vind, Hasle-Løren, Sørumsand, Løvenstad og VIF. Spillerne var født 2007 og 2008, og vi hadde med oss 43 spillere, hvorav 5 keepere. Med en ytterst kompetent trenerstab, ble den fine to timer ute på Intility:

• Tommy Berntsen – Toppspillerutvikler
• Raymond Mikkelsen – assistenttrener VIF A
• Sigrid Heien Hansen – assistenttrener VIF A
• Henrik Grendsen – keepertrener
• Monica Knudsen – Utviklingsleder

Artikkelen fortsetter under bildet

Sigrid Heien Hansen instruerer. Foto: Sølvar Flatmo

Sigrid Heien Hansen trives godt ute på feltet i sin nye rolle.

– Jeg syns konseptet med «VIFung er genialt for VIF og for klubbene/spillere som deltar. For spillerne er det en fantastisk mulighet til å utvikle seg, få nye utfordringer og forhåpentligvis lære noe nytt. For VIF er det en god måte å bli kjent med unge talenter i nærområdet vårt og spillerne i våre samarbeidsklubber. Økta i dag ble veldig kjekk, jentene er lærevillige og har en nydelig energi.

Også spillerne var godt fornøyde med tiltaket. Harestua hadde med seg fire spillere til #VIFung denne søndagen, og Amine K. Bergsli var en av dem.

– Jeg syns dette var veldig motiverende og lærerikt. Artig å høre Sigrid fortelle om karrieren sin, og at det går an å ha fotball som jobb. Man lærer mye av så gode trenere som man kan ta med seg tilbake å øve på, man får motivasjon til å fortsette og trene mere.

I løpet av høsten vil vi gjennomføre ytterligere 2-3 #VIFung-økter, og vi ser frem til å bli enda bedre kjent med både spillere og deres trenere.