Vålerenga blir et naturlig neste steg for Abildsøs fremadstormende spillere.

Gjennom vårt samarbeidsklubbprosjekt har vi gjennom sesongen hatt gleden av å få jobbe godt sammen med Abildsø som klubb, og også inn mot deres fremste spillere.

At Vålerenga nå får gleden av å forvalte disse spillernes ambisjoner og potensiale videre setter vi pris på, og vi ser frem til å ønske dem velkommen inn i rekruttgruppa fra 2022.

Stemningen var god da spillere med foreldre var invitert til signeringsmøte på Intility Arena, i forbindelse med A-lagets kamp mot LSK for et par uker siden.

Vilde Byholt Lyngstad, Emma Holland Maddsen, Eila Sollihagen Thorvaldsen og Malene Eide Fredø (alle født i 2006) er alle klare for å ta neste steg som fotballspillere, og de vil gå inn og bli en viktig del av rekruttgruppa fra neste sesong.

Spillere med stolte foreldre på signeringsmøte på Intility. Spillere fra venstre; Malene, Vilde, Emma og Eila

Spillerne har gjennom 2021 hospitert jevnt inn i trening her hos oss, samtidig som de har vært viktige brikker for sitt eget lag i Abildsø. Utviklingsleder Monica Knudsen er fornøyd med det VIF har fått til sammen med Abildsø så langt:

– Ordningen med treningshospitering er en viktig del av samarbeidsavtalen vi har med klubbene rundt oss. At spillere med potensiale som trenger mer utfordringer kan komme til oss for å teste seg, er viktig. I tillegg er det viktig for oss i VIF å dele så mye som mulig av kompetansen vi har i egen klubb. At vi har fått bidra på feltet hos Abildsø, har gjort at alle deres spillere og trenere får litt glede av samarbeidet, vi får delt kompetanse, noe vi håper kan være til inspirasjon ute i samarbeidsklubb

Leder i Abildsø IL, Mats Tveit, setter pris på samarbeidsprosjektet, samtidig som det også gir utfordringer at spillere forsvinner videre:

– Vi er glade og stolte på vegne av våre 4 jenter at de nå får en fantastisk mulighet til å utvikle seg videre hos Vålerenga, vår lokale toppklubb. For disse jentene er dette rett tidspunkt. Samtidig er det slik at det for jentefotballen i Abildsø skaper noen utfordringer; vi har i dag få 05, 06, 07, 08 spillere, og er i disse årgangene helt avhengig av å samarbeide med Lambertseter, og eventuelt Bøler. Allikevel ser vi at for de beste 07/08 spillerne, vil de ha behov for ytterligere utfordringer for å ha den rette utviklingsarenaen. Her håper vi at samarbeidet med Vålerenga kan bidra til gode løsninger.

Vi ønsker Emma, Vilde, Eila og Malene hjertelig velkommen til klubben, og Vålerenga og Abildsø vil fortsette det tette og gode samarbeidet, for å finne gode løsninger også for de kommende årskullene.

Denne saken handler omTALENT,