Etter cupfinalen ble det klart at Marie Dølvik tar turen videre til Newcastle Jets, hvor hun har signert en kontrakt som strekker seg ut mars 2022. 

Søndag spilles siste hjemmekamp mot Stabæk og mandag setter Marie seg på flyet til Australia.

– Jeg føler jeg trenger litt nye impulser igjen. Prøve noe nytt et annet sted, i et annet klima og med en annen kultur. Man trenger det en gang i blant, forteller ballkunstneren fra Tromsø.

Marie kom til klubben foran 2018 sesongen og innrømmer at Vålerenga nå har fått en spesiell plass i hennes hjerte.

– Vålerenga har betydd veldig mye for meg både på og utenfor banen. Klubben har vært tålmodig og imøtekommende ovenfor meg. Det har vært veldig fint å komme tilbake her, jeg har vært her i mange år nå, men det har gått veldig fort. Jeg er veldig, veldig glad for å ha vært her og man skal ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake en gang, forteller 24-åringen som fikk med seg 71 kamper og 15 nettkjenninger i løpet av sine fire sesonger i klubben.

Vikarierende sportssjef Egil Ødegaard har ingen problemer med å forstå Maries valg.

-Marie ytret et ønske om å prøve noe nytt igjen og sammen ble vi enige om en god løsning for alle parter, og det er på sin plass å takke Marie for hennes bidrag i Vålerenga så langt. Ikke bare scoret hun i cupfinalen, men hun la ned en fantastisk arbeidsinnsats og spilte med hjerte utenpå drakta, i likhet med resten av jentene. Det ble en verdig avslutning på dette kapitelet og vi ønsker Marie alt godt i Australia.

211031 Marie Dølvik Markussen of Vålerenga celebrates after scoring the 0-1 goal during the women’s cup final match between Sandviken and Vålerenga on October 31, 2021 in Oslo.
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

 

Denne saken handler omA-LAGET,