Klubbene kommer med de siste oppdateringene inn mot 2022.

Prosessen inn mot ansettelse av ny hovedtrener ledes av klubbdirektør Harriet Rudd. Hun kan fortelle at man er godt i gang med arbeidet.

– Vi begynte på denne jobben umiddelbart etter sesongslutt og har jobbet med en kandidatprofil som sier hvilke kvalifikasjoner vår nye hovedtrener må ha. Vi har snakket med spillere og trener- og støtteapparat og styret er også involvert her. Nå stater intervjuprosessen.

Og hva står på den kandidatprofilen?

– Høy faglig kompetanse og erfaring fra toppfotball, og aller helst med erfaring fra internasjonal fotball, er et krav. I tillegg må hovedtrener bidra til at laget og klubben tar nye skritt i arbeidet. Utviklingen i kvinnefotballen går utrolig fort, og hvis vi skal henge med må vi hele tiden modernisere og utvikle måten vi jobber på.

Er det mange kandidater på listen?

– Vi vil selvsagt ikke gå inn på navn, men vi har både fått henvendelser og gjort oss opp noen egne tanker. Det viktigste er uansett at vi gjør en god prosess og ikke forhaster oss. Vi håper å ha noe klart før jul selvsagt, men det vil tiden vise, forteller Rudd.

Spillerlogistikk

Sportssjef Eli Landsem har kombinert stillingen sammen med sin lærerjobb på Bjerke VGS og har hatt behov for å ta ut noen ukers permisjon. Hun er fortsatt involvert i den sportslige logistikken, men den ledes foreløpig av nåværende vikarierende sportssjef Egil Ødegaard.

Han kommer med følgende oppdatering.

– I 2020 og 2021 hadde vi en stall som skulle tåle et tettere kampprogram på grunn av Champions League. Vi hentet en del spillere i sommer og har i år hatt 24 spillere i stallen, men med et litt mindre kampprogram i 2022, vil det naturlig nok bli noen justeringer i troppen.

Hvordan ligger man nå?

– Som de fleste har sett så blir da verken Seabert, Bott, Dølvik, eller Stengel med videre og det er jo klart at vi vil erstatte noen av disse. I tillegg har vi noen unge spillere fra egen stall som har vist seg frem som også er med i loopen.

Hva ser vi etter?

– Med «JJ» (keeper) ute til en periode til, må vi ha inn en ny keeper, så ser vi om vi kan finne noen gode løsninger i begge ender av banen (forsvar og angrep). Utgangspunktet er å ha en tropp som er god nok til å kjempe helt i toppen i Toppserien og med tanke på det vi allerede har, så vi er vel ikke så veldig langt unna det, forteller Ødegaard som også kan røpe at overgangsmarkedet er noe helt annet enn bare noen få år siden.

– Vi merker jo helt klart at den satsingen som gjøres her i Norge og ute i Europa medfører at det er større «kamp» om spillerne, så også er interessen rundt egne spillere økende. Det er flere interesserte klubber og agenter, hvilket i det store og hele betyr at prosessene er mer sammensatte enn før. Vi føler oss uansett godt rustet for framtida, avslutter Ødegaard.

Denne saken handler omA-LAGET, ,