Guro Pettersen (30) har signert en toårskontrakt og returner dermed til det som blir hennes tredje periode i Vålerenga.

Keeperen forlot Vålerenga til fordel for Piteå etter 2019-sesongen, men nå er hun endelig tilbake i hovedstaden.

– Jeg kjente at det var på tide å komme hjem og for min del er det ingen tvil om hvilket lag jeg skal spille for i Norge. Magefølelsen sa at timing var god for to nye år i Vålerenga og jeg gleder meg spesielt til å være tilbake med supporterne, for dem har jeg virkelig savna, forteller sisteskansen som står med 61 kamper for Vålerenga.

Tromsøværingen har nytt stor suksess i nord-Sverige og vant utrolig nok «årets mål» i OBOS Damallsvenskan med et frispark fra midtbanen.

Hun har også vært mer eller mindre fast i landslagstroppen de to siste årene og har ambisjonene klare.

– Jeg har et mål om å komme med landslaget til EM i sommer og det kommer jeg til å jobbe hardt for. Lagmessig tror jeg nesten man ikke trenger å snakke om ambisjonene, det sier seg selv, smiler den «hjemkommende datter».

Vikarierende sportssjef Egil Ødegaard kan røpe at det hersket liten tvil om å hente «gamlekeeperen» tilbake.

– Vi har visst en stund at vi måtte ha ny keeper og da Guro dukket opp som et alternativ var det ikke så mye å lure på. Vi trenger spillere som kan bidra både på og utenfor banen, og der vet vi hva Guro står for. En solid klubbspiller som også har tatt steg som keeper og etablert seg i landslagstroppen.

 

 

Denne saken handler omA-LAGET, , ,