Vålerenga Fotball har ansatt Nils Lexerød (45) som ny hovedtrener.

Nils kommer fra stillingen som leder for topptrenerutanning og kompetanseutvikling i Norges Fotballforbund, samtidig som han også har vært landslagstrener for Norges U23 landslag for kvinner.

Nå gleder han seg til å ta fatt på klubbhverdagen i Vålerenga.

– Jeg er veldig glad for å få mulighet til å trene en klubb som Vålerenga. I mine øyne er dette den mest attraktive trenerjobben i norsk kvinnefotball akkurat nå. Vålerenga er stor klubb der mange av forutsetningene for sportslig suksess er på plass, med en flott arena og landets beste supportere. Klubben har en god ledelse, og jeg trigges av de strategiene og planene som klubben har for å bli den ledende kvinneklubben i Norden.

– Og sist, men ikke minst, er det en veldig spennende spillegruppe her med et stort potensial som jeg gleder meg til å være med å utvikle videre.

45-åringen fra Halden trente Norges U19 landslag for kvinner i fem år, frem til 2019, og tok laget til fire EM-sluttspill. Før den tid har han vært innom ulike trenerroller i Kvik Halden og Sarpsborg 08 på herresiden.

Bred kompetanse

Klubbdirektør Harriet Rudd var en del av ansettelsespanelet og forklaret at Lexerøds erfaring og kompetanse fra norsk og internasjonal kvinnefotball var avgjørende for ansettelsen.

– Nils bringer med seg kjennskap til hvordan de beste klubbene i Europa tilrettelegger alle sider ved treningsprosessen og spillerutvikling. Med han ved roret vil vi kunne utvikle oss videre på disse områdene og gi spillerne våre muligheten til å realisere drømmen om Champions League spill, forteller Rudd som videre trekker frem Lexerøds lederegenskaper.

– I 2021 har klubben også sett på hvordan vi må utvikle måtene vi jobber på som team og Nils har gjennom prosessen vist seg som en moderne leder som vet at vi må bygge kompetanse og samarbeide bredt for å nå målene våre.

Klubbens nye hovedtrener begynner i jobben umiddelbart og planlegger nå sesongoppkjøringen som begynner mandag 10. januar.

Han tror veien til suksess ligger i de små detaljene.

– Sammen med resten av trenerteamet og spillegruppa skal jeg fra idag og hver dag framover jakte de marginene som gjør at vi blir best i Norge, og etter hvert hevder oss internasjonalt. Det er målet!

Klubben vil tilrettelegge for pressetreff med Nils de nærmeste dagene.

Denne saken handler omA-LAGET,