Årets første treningskamp på «eget gress» ble spilt på KB2 lørdag klokken 14. Motstander var nyopprykkede Røa. 

Vålerenga startet med følgende 11: Klara Sporsem, Emma Iversen, Stine Ballisager, Camilla Huseby, Janni Thomsen, Rikke Nygard, Thea Bjelde, Stine Brekken, Andrine Tomter, Agnete Nielsen, Elise Thorsnes.

Kampen startet noe rotete der begge lag så rustene ut de første fem før Røa tok over banespillet. Etter 16 minutter var de farlig frempå da Røa spissen rundet keeper før sjansen ble avverget av Janni Thomsen.  Det tok 20 minutter før Vålerenga kom ordentlig i gang, og jentene i blått og rød var farlig frempå flere ganger. Stine Brekken fikk ballen på midtbanen og gikk hele veien til hun var innenfor 16 meteren og fikk fyrt av en god avslutning som ble reddet av Røa sin keeper. Rikke Nygård og Thea Bjelde hadde noen fine forsøk fra distanse.

Andre omgang var svært like den første, uten store sjanser for noen av lagene. Da 30 minutter gjensto ble det gjort flere bytter og mange av våre spillere fra rekruttlaget fikk sjansen. Madelen Dahlstrøm (17) ble spilt gjennom ved to anledninger etter hurtige løp inn bak Røa sitt forsvar, og bare et uheldig første touch sørget for at hun ikke endte opp alene med keeper. 

 Hovedtrener Nils Lexerød syns at laget gjorde en ok prestasjon:

– Jeg ser at spillerne nå er mer bevisste med tanke på spillestil, de har fått en bedre forståelse av de ulike rollene på banen, og gjør flere gode bevegelser. Man begynner å se konturene av hvordan vi ønsker å fremstå, men vi må bli mye bedre. Alt i alt, et steg fremover.

Denne saken handler omA-LAGET,