Sesongåpningen av Intility endte med 1-0 seier mot den danske serietoeren Fortuna Hjørring. 

Vålerenga startet med følgende 11:

Guro Pettersen, Ingebjorg Sigurðardóttir, Stine Ballisager, Dejana Stefanovic, Janni Thomsen, Rikke Nygard, Thea Bjelde, Stine Brekken, Lina Klech, Agnete Nielsen, Elise Thorsnes.

Vålerenga starter med å ta kontroll over kampen, Thea Bjelde finner mye rom på midten og får spilt fri Agnete Nielsen ved flere anledninger. Førstnevnte kommer til to gode skuddforsøk i løpet av de første 15. Etter 20 spilte minutter får høyre vingbekk Janni Thomsen ballen like utenfor 16 meteren, dansken fyrer av en suser med halvt liggende vrist som keeper så vidt får en hånd på. Etter dette så sank tempoet i kampen, Elise Thorsnes hadde en fin mulighet som keeper reddet da hun avsluttet fra 14 meter. Danske Fortuna var farlig frempå rett før pause men Guro Pettersen vartet opp med en strålende beinparade. I løpet av den påfølgende corneren holdt det på å gå skikkelig galt da Pettersen bommet med utboksingen, men heldigvis for damene i blått fikk Dejana Stefanovic klarert på strek.  

Andre omgangs første sjanse kom etter 50 minutter da Agnete Nielsen fyrer av et skudd fra distanse som keeper får slått til corner. Olaug Tvedten fikk sine første minutter for året og markerte seg nesten umiddelbart med en avslutning fra distanse som treffer innsiden av stolpen. Kampens høydepunkt kom etter 78 minutter, Stine Brekken gjør alt selv. Vinner ballen og setter fart inn i boksen der hun sender 3 dansker i pølseboden og pirker den ned i hjørnet! Fantastisk prestasjon av J19-landslagsspilleren.

Trener Nils Lexerød var fornøyd med dagens prestasjon:

– Vi spiller en god kamp og skaper mange målsjanser. Utviklingen fortsetter i riktig retning, spillerne har god forståelse for hvordan vi ønsker å spille og gjennomfører kampplanen bra, men vi har fortsatt mer å gå på. Stine skårer et veldig fint mål. Nå ser vi frem mot en god treningsuke for de spillerne som ikke er på landslagssamling, deretter drar vi på trenings-leir.

Denne saken handler omA-LAGET,